Du er her
Hjem > Bøker > Bertha von Suttner: Ned med våpnene.

Bertha von Suttner: Ned med våpnene.

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

Hennes bok: ”Ned med våpnene” kom for første gang ut i 1889 og solgte i million-opplag. Hun mottok som første kvinne Nobels fredspris i 1905. Her er noen  sitater fra hennes Nobel-foredrag holdt i Christiania 18.april 1906:

”De som arbeider for fredstanken er fullt klar over hvor liten makt de har, de vet hvor svake de er, og hvor få de er. Men selv om de tenker beskjedent om seg selv, så tenker de alt annet enn beskjedent om den saken de tjener. ”

”De evige sannheter og de evige rettigheter har alltid stått lysende på den menneskelige erkjennelses himmel.  Men bare langsomt er de hentet ned for å støpes I form, fylles med liv og omsettes i gjerninger.

En av disse sannheter er at fred er grunnlaget og det endelige målet for all lykke – og en av disse er retten til sitt eget liv. Den sterkeste av alle drifter, selvoppholdelsesdriften, er som en legitimasjon for denne rett, og den er gjort hellig ved et urgammelt bud som sier: Du skal ikke slå ihjel”

 

 

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: