Du er her
Hjem > Hovedoppslag > Hva skjer på Nesoddtangen gård – Opprusting

Hva skjer på Nesoddtangen gård – Opprusting

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

≡Av Inger Johanne Norberg≡
Plutselig start på opprusting av uteområdet førte til mange spørsmål. Svaret er rehabilitering.

Geir Efjestad, leder for FDV (Forvaltning, Drift og Vedlikehold) forteller på telefon at kommunen tar seg av uteområdet. Gressbunnen skal dreneres, det ryddes i busker og trær og kommunen sammen med anleggsgartnere foretar generell oppgradering.

Det monteres også nytt kajakkstativ nær til adkomst vannet.

Usikkerhet og bakgrunn
Nesoddtangen gård huser dagtilbud for tjenestemottakere innenfor psykisk helse. Politikerne vedtok i budsjettmøte i fjor at de ønsket en utredning fra administrasjonen om en eventuell ny lokalisering av tilbudet. Samtidig er det kjent at Dag Tjersland har nevnt Nesoddtangen gård i en presentasjon for sentrale politikere i fjor.

Tjenestemottakerne ble ikke tatt med i politikernes forslag og har i ettertid følt seg bare delvis hørt. Summen av dette har forårsaket en del usikkerhet blant tjenestemottakerne som trives godt på gården.

Den 28. august startet anleggsmaskiner motoren på uteområdene på Nesoddtangen gård. Arbeidet var ikke tilstrekkelig varslet til alle slik at ny usikkerhet oppsto. Nesoddposten mottok bekymringsmelding fra innbygger.

Kajakkstativ lett tilgjengelig for padlerne
Kajakkstativ lett tilgjengelig for padlerne

Positiv nyhet fra teknisk etat
Når Nesoddposten forteller om tjenestemottakernes usikkerhet forteller Efjestad at det ikke bør være grunn til engstelse, men at det «- heller er omvendt.»

«- Nå tar Kommunen hand om det sjøl. Argumentet om private aktører faller bort.»

To uker etter oppstart framstår Nesoddtangen gård som mer åpen og lysere. Gutta fra teknisk avdeling som gjør arbeidet for kommunen er fornøyde og Nesoddposten fotograferer området og fjorden.

At grasplenen dreneres er et stort framskritt, alle som har vært på uteteater på gården etter regnvær har kunnet observere hvordan teknisk etat har måttet sette inn pumper og annet ekstraordinært ekstrautstyr. Publikum på sin side har dratt på teater i gummistøvler.

Adkomsten ned til Rødstua er mer åpen og kajakkstativet er hendig plassert.

Hvordan det blir helt til slutt vil vise seg når alt har fått lov til å spire og gro på de nyanlagte områdene. Foreløpig kan innbyggerne ta seg en tur og nyte gården, området og fjorden. God kaffe finnes også på dagtid, god møteplass og gode mennesker og fjordutsikt.

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: