Du er her
Hjem > Hva skjer > En Helvetes jazz-fortelling

En Helvetes jazz-fortelling

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

Fredag åpner Kulturisten på Nesodden, og en av de kanskje mest nyskapende forestillingene er i Skoklefall Kirke fredag kveld. Her møtes fortellerkunst, jazz, fordømmelse og kjærlighet i et møte mellom Tormod Fuglestad, forteller og Jarle Vespestad, perkusjonist.

Tormod Fuglestad, som har hatt stor suksess med ”En helvetes forestilling” tar nå ett skritt videre med teksten og blander den med Vespestads frie og maleriske jazztrommer. Perkusjonisten, som er blant norges fremste, får frie tøyler til å tolke teksten underveis.

-Det gjør mye med en tekst når du har en så visuell trommeslager, sier Fuglestad. Han fremholder at bildene som vanligvis manes frem bare av fortellingen, får nye dybder, nyanser og sammenhenger med jazzen integrert i forestillingen. Dette er første gang de to har en så lang forestilling sammen, og de gleder seg over samarbeidet som nå tar form.

-Det handler mye om å være løs i formen og gi hverandre rom til å leve i.

Sammen med Fuglestad og Vespestad kommer Svein Hunnestad, Sogneprest i Skoklefall kirke til å bli med og kontekstualisere forestillingen ut fra et kirkelig ståsted.

-Det var flott å oppleve et så inkluderende og humant menneskesyn som jeg fant hos Hunnestad, sier fortelleren, som har bygget mye av teksten rundt en kristendom som ikke var særlig tilgivende eller mild i formen, som han fant i sin barndoms Sandnes.

I en forestilling som går fra humor og barndomssynder til mennesker i verden som til tross for håpløse forhold finner kjærligheten og tilliten skal de ringe natten inn på Skoklefall og finne lys der det kanskje ser mørkest ut.

Tormod Fuglestad

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: