Du er her
Hjem > Hva skjer > Spektakulær kulturfestival

Spektakulær kulturfestival

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.


≡Av Tormod Bjørnstad≡
Kulturistens hovedfestival er så tettpakket at alle som er interessert i kunst og kultur vil få en travel helg. Få med deg de nederlandske gjøglerne som åpner festivalen! Ta en tur til Flaskebekk og opplev et spennende kulturprogram ved sjøen. Og besøk en av de mange kunstutstillingene til noen av våre fremste kunstnere. På tross av trang økonomi er Kulturistens program mer enn imponerende. Så møt opp!

Storslagen åpning

Startskuddet går fredag kveld kl 18 på Tangenten. Vi spår at det nederlandske gateteateret Compagnie with Balls vil stjele oppmerksomheten. Dette er en gruppe som danser på store baller, leker med store dukker, og koser seg med rytmer og farger. Showet er både gøyalt og heftig, bare se filmen!

Åpningstalene og utstillingen Arkitektur som instrument, vil nok også komme i skyggen av den nye musikalen A Christmas Carol. Det er lenge til jul, men gruppen Scenario skal ha Norgespremiêre tidlig i november i Kolben, og alle som møter frem i Tangenten får høre og se smakebiter fra denne dramatiske historien som nå er tonesatt.

KystKulturisten på Flaskebekk
Dette spennende arrangementet finner sted lørdag fra kl 11 på idylliske Strandpromenaden og Søndre Flaskebekk brygge. Med strålende høstvær finnes det ikke maken til sted på Nesodden. En lang rekke bidragsytere har spennende tilbud til hele familien, sang og musikk, gastronomisk mat, utstillinger og korte foredrag.

De mange frivillige på Flaskebekk åpner brygger og badehus for store og små kulturelle opplevelser og salgsboder med ulike varer. Det blir en stor fest der nede ved sjøen!

Om kvelden byr Lars Beckstrøm opp til sang og dans, men da må du ha billett!

Skulpturer og tegninger i Vanntårnet
Årets Kulturist-utstiller er Frode Mikal Lillesund fra Nesodden. På hans hjemmeside står det: «Å forme en skulptur med hendene er som å puste liv inn i materien. Min inspirasjon er naturens bevegelser, sykluser og vekstmønstre. I naturen manifesterer livet seg som en evig utfoldelse av former. Mennesket er også natur. Jeg ønsker at skulpturene skal fortelle noe om hva det vil si å være et levende menneske. Mennesket som er til stede.» Utstillingen åpner lørdag kl 12.

Iben Sandemose i Nesoddparken
Lørdag ettermiddag bør du ta en tur til Nesoddparken. Der er Iben Sandemose hovedutstiller og hun presenterer over 30 nye arbeider. Iben har en særegen strek som mange er glad i. Hun har skrevet og illustrert en rekke bøker, og har en egen liten kalender med morsomme illustrasjoner.

Men det er mer å se: I Pumperommet har Guri Guri Henriksen en serie med tegninger og i korridoren finner du veggarbeider utført av åtte kunstnere og grafikere.

I Nesoddparken kan du få kjøpt smykker, kunsthåndverk og billedkunst. Er det godt vær, må du ta en tur utendørs og se på skulpturparken Wildlife. Til slutt kan du ta en matbit i kafeen.

Barokkmusikk i kirken Søndag bør du sette kursen til Nesodden kirke og få med deg konsertforestillingen kl 16. Der skal Terje Nordby ta oss med til barokkens Venezia. Vi får høre spennende historier fra den tidens blomstrende kultur- og folkeliv. Og de fem musikerne i Venezianerne fremfører musikk som det svinger av, skrevet av Vivaldi, Castello, Rognoni, Mealli og Kapsberger.

Mette Schau på Hellviktangen
Søndag kl 18 åpner Mette Schau sin utstilling på Hellviktangen. Hun jobber med en blandingsteknikk der hun tegner og maler med kull, blyant, og akryl på lerret og papir, eller malt transparent med akryl med innslag av kull på trefiberplater. Temaene spenner mellom det diffuse der vi bare kan ane konturene og det helt nære. Innholdet berører emner som vekst og forgjengelighet og vår rolle i relasjon til naturen vi er en del av.

Imponerende og variert
Kulturisten imponerer igjen! Årets program er om mulig ennå bredere og mer variert enn de foregående festivalene. Denne store veksten skyldes i hovedsak utrettelig innsats fra kommunens lille kulturkontor med kultursjef Ellen Knutsen i spissen.

Økonomisk sparebluss
Tenk hva Kulturisten kan bli den dagen politikerne virkelig anerkjenner tiltaket og øker bevilgningene. I dag er økonomien svært begrenset. Det er synd!

Men like viktig som penger er det at alle på Nesodden kommer seg ut av sofaen og viser at de er interessert i dette flotte kulturtilbudet! Vel møtt!

Tormod BjørnstadTormod Bjørnstad
Tormod Bjørnstad
Bakgrunn som lærer, forlagsredaktør, daglig leder og konsulent. Opptatt av medvirkning og nye demokratiske modeller i lokalpolitikken. Lang erfaring som amatørmusiker.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: