Du er her
Hjem > Forsiden > Dagtilbud Psykisk helse: Høstens innhold på Nesoddtangen gård

Dagtilbud Psykisk helse: Høstens innhold på Nesoddtangen gård

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Inger Johanne Norberg≡
Dagtilbud for psykisk helse med innholdsrikt program. I forbindelse med opprustingen av uteområdene har Nesoddposten stilt spørsmål om planer framover.

Avdelingsleder Psykisk helse voksne, Stig Evensen, har et bredt tilbud innenfor psykisk helses aktiviteter på gården:

«- Planene for avdeling psykisk helse er å holde åpent dagsenter på Nesoddtangen gård fire dager pr uke som nå (man, tir, tor, fre). I tillegg arrangerer vi kurs i mestring av depresjon og angst samt belastningsmestringskurs på ettermiddagen på torsdager. På dagtid drives det kafe og diverse gruppeaktiviteter. Videre arbeides det med å starte en kursrekke med fokus på mestring av forskjellige aspekter rundt det å leve med psykiske lidelser.»

Stig Jensen forteller at

«- Området rundt Nesoddtangen gård gjøres til et parkanlegg hvor vegetasjon fjernes for å forbedre tilgjengeligheten ut mot strendene og hele området for øvrig.»

Nesoddposten er kjent med at mange innbyggere på nesodden mener opprustningen av utearealene var bra og at de synes gården har blitt fin. Med et besøk innom kaféen kan det bli en deilig formiddag.

Psykisk helse framover

På bakgrunn av opprustningen tidligere denne måneden kommer spørsmålet opp om hvilke planer som finnes framover. Forslagstillerne H og AP ved Adland og Sandberg har svart at de avventer hva administrasjonen legger fram av planer for framtida til Nesoddtangen gård.

Nesoddposten spør Stig jensen om politikernes vedtak i budsjettmøte i fjor der de ønsket en utredning fra administrasjonen om en eventuell ny lokalisering av tilbudet. Har administrasjonen vedtatt eller lagt fram sak om at det ikke blir noe av en eventuell relokalisering?

Avelingsleder er ikke innlemmet i prosessen, han forteller at saken om utredning av alternativ lokalisering inngår i mandatet til ad hoc komiteen og at

«- Jeg er ikke kjent med deres vurderinger»

Ad hoc-komitéens møte 21. september hvor mulighetsstudie av framtida til Nesoddtangens gård skulle drøftes hadde ingen sakspapirer eller informasjon. Hvilken administrasjon er da som legger fram mulighetsstudiene og på hvilket grunnlag?

Se også: http://www.nesoddposten.no/mote-i-ad-hoc-komiteen-for-signalen-lagveien-og-nesoddtangen-gard-21-september/

Nesoddposten følger utviklingen videre.

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: