Du er her
Hjem > Forsiden > Dugnadsånden lever i Hellvikskog vel

Dugnadsånden lever i Hellvikskog vel

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.
Prat og hygge etter endt dugnad
Prat og hygge etter endt dugnad

≡Av Arild Drolsum≡
Når høsten kommer er det som vanlig stor dugnad ved badehusanlegget i Ursvikbukta. Da skrapes og males det, og badeflåte og trapper skal opp.

Men i år skulle også den idylliske stien ned mot sjøen fra enden av Liaveien settes i stand. Det voldsomme regnværet hadde satt sine tydelige spor. Det var ikke få trillebårlass med stein og sand som ble tømt langs stien. Og til slutt ble det hele maskinvalset over. Som vanlig ble dugnaden avsluttet med pølser, mineralvann og øl. En akevittsmak ble det også i år. Badehusene og båtplassene skaper gjennom sommeren en flott møteplass for vellets medlemmer, og på de to store dugnadene får man litt ekstra tid til å prate sammen. Nye velmedlemmer knytter her verdifulle kontakter for fremtiden.

Det karakteristiske lange, hvite badehusanlegget ble satt opp i regi av velets damer. Hellvikskog vels damelag ble stiftet i 1929 med formål å samle inn penger til reisning av et andelsbad, da de ikke ønsket å skifte i offentlighet. Med de innsamlede midlene og at hver andelseier betalte inn en andel for bruksretten av baderommet, sto anlegget ferdig i 1931 med 74 avlukker. Det var hull i gulvet slik at damene kunne senke seg ubemerket ned i vannet. Badehusene hører til grunneierne i området. Ved salg av eiendommen følger bruksretten til badehuset med. Etter 1972 har ca. 1/3 av badehusrommene blitt innløst av velet og disponeres i dag av medlemmene etter en ventelisteordning.

 

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: