Du er her
Hjem > Forsiden > Nesodden Kommunes tilbud «AKTIV på DAGTID

Nesodden Kommunes tilbud «AKTIV på DAGTID

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

«AKTIV på DAGTID» er et tilbud som Nesodden kommune organiserer via Nesodden IF til sine innbyggere. Tilbudet gjelder først og fremst folk som er langtidssykemeldte, og er ment som hjelp til at de raskere kan komme tilbake i arbeid. Men enkelte av tilbudene gjelder også alderspensjonister, for at de eldre skal kunne holde seg friske og klare seg selv best mulig uten annen bistand fra kommunens hjelpeapparat.

Tilbudet er variert, og består bl.a. av vanngymnastikk i Sunnaas store basseng, Qi Gong på Berger, Yoga, Pilates, og styrketrening. Slike tilbud er viktige, for ikke å si avgjørende for å kunne bedre folkehelsen, noe som igjen reduserer behovet i kommunen for lege/fysio/hjemmesykepleie, m.m., og som er økonomisk belastende.

Som en med kronisk sykdom (astma) har jeg hatt – og har fortsatt – stort utbytte av dette tilbudet, da jeg deltar både i vanngymnastikken på mandager og torsdager, samt i Qi Gong på onsdager. For astmatikere er, ifølge NAAF (Norges Astma- og Allergiforbund), vanngymnastikk den beste formen for trening og som bidrar til å hindre gjentatte lungebetennelser med deravfølgende utstrakt bruk av antibiotika.

«AKTIV på DAGTID» er et meget populært tilbud. Det synes på fremmøtet og deltagelsen.

Jeg, og mange med meg, kan derfor ikke forstå at det kan være noen økonomisk gevinst for Akershus fylkeskommune å inndra bevilgningen til «AKTIV på DAGTID» til de kommunene som har dette på sine agendaer, og mener at det av ovennevnte grunner burde være innlysende at tilbudet fortsetter.

Annie Amalie Gisvold

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: