Du er her
Hjem > Forsiden > Nesodden Bridgeklubb 60 år

Nesodden Bridgeklubb 60 år

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.
Fra Handicap-turneringen i NIF-huset
Fra Handicap-turneringen i NIF-huset

≡Av Arild Drolsum≡
Lørdag 30. september møttes 50 bridgespillere i NIF-huset på Berger for å feire at klubben hadde hygget seg med bridgens finurligheter i 60 år.

Men før festmiddagen skulle serveres ble det arrangert en Handicap-turnering, hvor alle hadde like stor sjanse til å vinne. Og etter middagen ble det ikke sang og dans, men en ny, liten turnering for dem som orket det.

Tangenåsen Bridgeklubb ble stiftet i 1957 og skiftet navn til Nesoddtangen Bridgeklubb i 1958. Da Berger Bridgeklubb ble oppløst i 1980 og gikk sammen med Nesoddtangen BK, skiftet klubben navn til Nesodden Bridgeklubb. Det må nevnes at Berger Bridgeklubb ble stiftet allerede i 1943.

Klubben har skiftet spillelokale mange ganger siden starten i 1957. Det startet i kantinen til Boligbyggelaget i Tangen terrasse. Så ble det barnehagen i Blomsterveien, og da Per Løkke ble medlem av klubben, fikk de tilbud om å leie lokaler i hans restaurant. I en mellomperiode, mens restauranten ble pusset opp, ble det spilt både i Samfunnshuset og i Boligbyggelagets lokaler i Blåbærstien. Etter en ny periode på Pers, ble det både Paviljongen og NIF-huset på Berger, før klubben havnet i kantina til Videregående, hvor det nå spilles bridge hver tirsdag.

Klubbens formann, Finn Leiang, forteller at de i dag har 155 medlemmer, hvilket gjør klubben til en av landets største. Og rekruttering er også god. Et nybegynnerkurs er nettopp satt i gang for 15 nye bridgespillere. Finn vil også trekke frem at klubben nå har to juniorjenter på landslaget, Agnethe Hansen Kjensli og Sofie Græsholt Sjødal (15 år).

Til slutt kan det nevnes at Norsk Bridgeforbund ble stiftet i 1932. Anton Midsem var den første presidenten, og han utdypet sitt syn på bridge i et intervju med Sunnmørsposten ved blant annet å si: Bridge er åndens idrett, en blanding av kunst, sport og vitenskap. Det kreves intuisjon og fantasi og er således i slekt med kunsten. Han avsluttet med å hevde: Den ideelle bridgespiller blir en god samfunnsborger!

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: