Du er her
Hjem > Hva skjer > Coro Misto med storslagen jubileumskonsert

Coro Misto med storslagen jubileumskonsert

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

Kammerkoret Coro Misto feirer 20 år, – og skal gjøre det med storslagen sang og musikk. Jubileumskonserten holdes søndag 22. oktober i Skoklefall kirke kl 18 og 20. Ett av konsertens hovedverk er Händels fantastiske Dixit Dominus for kor, solister, strykeorkester og orgel. Koret byr også på en urfremførelse; Three texts by George Eliot som er komponert av dirigenten Marilena Zlatanou.

Sammen med kammerorkester
Til jubileumskonserten har koret fått med seg et kammerorkester som blir ledet av nesoddingen Igor Rybak. Ved orgelet sitter Stefan Zlatanos Ibsen. Dirigent er Marilena Zlatanou. Hun startet koret og hun har dirigert det i alle disse 20 årene.

Spennende program
Nesoddkoret Coro Misto er et blandet kor som for tiden består av 18 sangere. På jubileumskonserten presenterer koret et krevende og spennende program:

  • Dietrich Buxtehude? (anonym): Magnificat
  • Johann Sebastian Bach: Jesus bleibet meine Freude, fra kantate nr. 147
  • Wolfgang Amadeus Mozart: Sancta Maria, Mater Dei
  • Marilena Zlatanou: Three texts by George Eliot – urframførelse
  • Georg Friedrich Händel: Dixit Dominus

Viktig barokkmusikk
Dixit Dominus er et av Händels viktigste kirkemusikalske verk selv om han bare var 22 år gammel da han skrev det. Det ble urfremført for 310 år siden, i april 1707. Det er skrevet for femstemt kor, solister, strykere og orgel.

Dixit Dominus består av ti forrykende og uttrykksfulle polyfone satser baserte på gammeltestamentlig tekst om det godes seier over det onde, en latinsk tekst hentet fra Bibelens salme 110. Teksten i den første satsen er: «Herren sa til min herre: Sett deg ved min høyre hånd, til jeg får lagt dine fiender som skammel for dine føtter». Dette er storslått og engasjerende kirkemusikk, – med dramatiske og kraftfulle virkemidler.

Coro Misto har fremført verket tidligere i år, men på denne konserten får altså koret ledsagelse av et orkester, – det blir spennende!

Urfremførelse
Spesielt spennende er urframførelsen av et nyskrevet verk av dirigenten, Marilena Zlatanou. Hun har arbeidet i mange år som en svært anerkjent sanger og dirigent. I 2008 fikk hun Nesodden kommunes kulturstipend. I de siste årene har hun også begynt å skrive musikk selv, og hun har raskt blitt en anerkjent komponist.

Hun debuterte som komponist våren 2007 og har siden da hatt flere bestillingsverk og andre oppførelser av sine verk i Norge, Hellas, Italia, Portugal, USA, m.fl. I november skal hennes nye verk for to celloer, A Duoloque, urfremføres på en konsert i Brussel.

Tekster av Eliot
På jubileumskonserten skal Coro Misto urfremføre verket Three texts by George Eliot som er komponert for strykere og kor. Komposisjonen bygger på sterke tekster av George Eliot – en genial forfatter fra 1800-tallet som måtte bruke et mannsnavn for å få sine bøker utgitt! Verket har tre satser.

Konserten er støttet av Norges Korforbund og Nesodden kommune.

Billetter fås kjøpt ved inngangen.

Velkommen!

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: