Du er her
Hjem > Hva skjer > Hjertelig velkommen til konsertforedraget “Ibsen og musikken”

Hjertelig velkommen til konsertforedraget “Ibsen og musikken”

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

I kammermusikkserien Kantorissimo i Nesodden kirke torsdag 19. oktober kl. 19.30. Dramatikeren og sceneinstruktøren Ragnhild Lund er lidenskapelig opptatt av Ibsen, og gjester serien for å fortelle om Ibsens forhold til musikk, pianistinner og troende kvinner.  «Jeg må, jeg må, så byder meg en stemme» sier Catelina i første setning i Ibsens første stykke. Hva var det som inspirerte Ibsen , eller hvem? Kvinnene og musikken. Tro, håp og kjærlighet. Med seg har Ragnhild to fabelaktige musikere, sopranen Karen Rosenberg Olsen og pianisten Berit Billingsø. De fremfører musikk fra Ibsens kreative miljø. Blant annet får vi høre Griegs seks sanger, opus 25, som er komponert til Ibsens tekster. Vi får høre Agathe Backer Grøndahls sjarmerende sanger En sommerfugl og Skjære. Og Synnøves sang og Søvnen av Kjerulf, blant mye annet – dette blir en kveld dere kan glede dere til! Konsertprogrammet er vedlagt denne mailen. Billettsalg ved døren, vipps, kort eller kontant. Entré 150 kr, barn og unge opp til 18 år gratis. Kaffe og kake etter konserten!

Ragnhild Lund
Ragnhild Lund

Mer om kveldens medvirkende:
Ragnhild Lund er en sceneinstruktør og dramatiker fra Nesodden som for tiden bor i Vang i Valdres. Hun har vært kunstnerisk leder av Christiania Teater, Humor Logen, og hun er nå kunstnerisk leder for Henrik Ibsen AS. Å gjøre Ibsens tekster tilgjengelig på en humoristisk og underholdende måte går som en rød tråd gjennom hennes dramatiske virke.

Karen Rosenberg Olsen
Karen Rosenberg Olsen

Sopranen Karen Rosenberg Olsen, bosatt i Nordre Frogn, har mastergrad i utøvende klassisk sang etter studier ved Barratt Due Musikkinstitutt, Norges Musikkhøgskole og Royal Conservatoire of Scotland. Hun har fordypet seg i opera enaktere og fremført blant annet Poulencs «La Voix Humaine» med nynorsk oversettelse. Karen har lang erfaring som frilans sopran og har gjort en rekke konserter både i Norge og utenlands, og da særlig med nordisk musikk. Hun har fremført solopartiene i kirkemusikalske verk som Händels Messias, Dvoraks Stabat Mater og Juleoratoriet av Bach. I 2018 gjør hun rollen som Else, i Magnar Åms nyskrevne opera «Kimen», basert på boka av Tarjei Vesaas.

Pianisten Berit Billingsø kjenner mange fra kirkene på Nesodden, hvor hun jobber som organist i Skoklefall. Hun er utdannet konsertpianist fra Norges musikkhøgskole, hvor hun avsluttet sin utøvende mastergrad i 2013 med strålende kritikker. Hun har også studert ved Sibelius-akademiet i Helsinki (Finland), og gjennomførte i 2011 et studieopphold i Berlin. Hun er ettertraktet både som solopianist, kammermusiker og akkompagnatør, og driver en bred frilansvirksomhet. I tillegg er hun repetitør ved Norges musikkhøgskole. Hun arbeider også mye med opera, blant annet gjennom Opera Østfold. Av priser og utmerkelser kan nevnes RWE Dea og Norges forskningsråds musikkstipend 2011.

Onsdag 29. november i Nesodden kirke kl. 19.30:
Klanger fra kontinentet
Ketil Haugsand, cembalo
Ingeborg Christophersen, blokkfløyter
Gunnar Hauge, barokkcello
Norges kanskje mest internasjonalt kjente tidligmusikkutøver, Ketil Haugsand, kommer tilbake til gamle hjemtrakter når han gjester Nesodden. Med seg har han et knippe av sine favorittverker av tyske og franske barokkmestre. Det blir verker for solo cembalo av Bach og Rameau, musikk av Barrière for solo cello og basso continuo, samt suiter og sonater av Philidor og Telemann for blokkfløyte og generalbass.

Torsdag 14. desember i Nesodden kirke kl. 19.30:
Den fagreste rosa
Folkemusikerne Knut Hamre, John Ole Morken og Lajla Storli på hardingfele, fele, sang og gitar
Det blir julekonsert i Kantorissimo med norske folketoner. Knut Hamre er en av våre aller fremste spelemenn på hardingfele – ingen har vunnet landskappleiken flere ganger enn han, og få folkemusikkutøvere er mer anerkjente i utlandet. Med seg har han folkemusikerne John Ole Morken og Lajla Storli, som begge musiserer på hardingfele, fele, sang og gitar. Musikken er melankolsk og meditativ. Denne kvelden kan publikum senke skuldrene i en travel førjulstid og kjenne på musikkens magiske energi. Konserten vil bestå av tradisjonell felemusikk på fele/hardingfele, julesalmer og ukjente perler av norske julesanger.

Lørdag 6. januar 2018 i Nesodden kirke kl. 18:
Draumeland – Draumkvedet og sanger ved solnedgang og soloppgang
Mari Askvik, mezzo-sopran
Jon Brodal, hardingfele
Ingeborg Christophersen, sjøfløyte, blokkfløyter og orgel
I den mystiske middelalderballaden Draumkvedet møter vi Olav Åsteson som faller i søvn julaften og våkner på trettende dag, 6.januar. Når han våkner, går han rett til kirken og forteller menigheten om hvordan han i drømme har reist til himmelriket. I mange av våre religiøse folketoner og salmer er kvelden og morgenen symbol på slutten på det jordlige liv og starten på det evige. Sangene forteller oss at på samme måte som solen går ned, skal også livet ta slutt før det står opp igjen til en ny dag. I denne konserten vil vi fremføre Draumkvedet satt sammen med noen av de vakre religiøse salmene og søvndyssende bånsullene vi har i vår sangskatt. Vi vil at dette skal være en konsert som inspirerer til fremtidshåp og glede.

Ingeborg Christophersen

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: