Du er her
Hjem > Forsiden > Hvor vanskelig kan det være?

Hvor vanskelig kan det være?

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Av Tonje Gjevjon≡
Nesoddbåten legger til og folk går av og på. Noen vagger fra side til side og tar så mye plass i bredden at det er umulig å komme forbi. Andre går så tregt at man lurer på om de er ved bevissthet. Enkelte stanser og begynner å rote i veska eller lommene sine midt i en av ”korridorene”, så det hoper seg opp en kø bak de som det virker som om de ikke enser. De parkerer gjerne kofferten, sykkelen, eller hva det skal være, ved siden av seg så det er helt umulig å passere. De merker ikke at 70 prosent av de som skal på står bak og vil forbi.

Og hvorfor er det alltid de som somler mest som står først i køen? Om de har så god tid, kan de ikke vente og la tripperne suse på før de setter det ene giret de har i sving?

Det kan virke som om vi nesoddinger ikke klarer å forholde oss til enkle ”kjøreregler”, som at uansett om du skal på eller av så hold til høyre side av gelenderet sett fra ditt  ståsted. Ideen er vel at det skal være to ”kjørebaner”. En for avstigende og en for påstigende så av – og påstigning kan foregå samtidig. For et par år siden ble det satt opp et gelender på landgangen, muligens for å hinte om mer flyt i av- og påstiging. Men det fulgte dessverre ikke med bruksanvisning.

Det tydeligste symptomet på at Nesoddingene ikke kan køkultur er når de som skal på båten begynner å gå på før de som skal av båten har kommet av. Vi går altså både av og på, på begge sider av gelenderet – samtidig. De som går av sperrer veien for de som skal på båten, og de som skal på båten sperrer veien for de som skal på bussen.
A total mess.

Hadde Nesodden ligget i Japan hadde det stått en konstabel i blå uniform med gullstriper og dirigert befolkningen på og av båten. Hun ville blåst så det sang i sølvfløyta om noen ikke fulgte reglene. Ja, det er jo lov å drømme..

Jeg var nettopp i Kina der det på enkelte avganger er hakket værre enn på Nesodden, de som skal på slipper ikke de som skal av ut idet hele tatt: China’s subway

Uansett, om noen ønsker å forske på hvorfor kø og kaos oppstår, kan de bruke Nesoddbåten og den køkulturen Nesodden-passasjerene har utviklet, som (nut)case.

 

4 thoughts on “Hvor vanskelig kan det være?

  1. Som nyinnflyttet på Nesodden synes jeg det er herlig å se på alle de forskjellige menneskene som går av og på båten. Gamle og unge, små og store, sene og raske, glade og alvorlige, fargerike og grå, alle med sin særegenhet. Trivelig

  2. Som nyinnflyttet på Nesodden synes jeg det er herlig å se på alle de forskjellige menneskene som går av og på båten. Gamle og unge, små og store, sene og raske, glade og alvorlige, fargerike og grå, alle med sin særegenhet. Trivelig

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: