Du er her
Hjem > Forsiden > La plakatene henge!

La plakatene henge!

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.


≡Av Tormod Bjørnstad≡
Ja, jeg innrømmer det. Jeg henger opp plakater i busskur og på oppslagstavler. Av og til på stolper også. Men plakatene blir ikke hengende lenge. Noen river dem ned etter kort tid. Plakatene er viktige for oss amatører som driver i kor og korps. Vi har ikke råd til dyre annonser. Uten plakatene får vi ikke fortalt om konserten. Kan noen finne en løsning på problemet?

Jeg synger i kor
Tre ganger i året har koret mitt, kammerkoret Coro Misto, konserter. Våre nærmeste vet det, og hvis de møter frem, sitter det 30–40 personer i kirken. Men vi vil gjerne nå frem til litt flere, – vi vil gjerne at andre på Nesodden også skal få høre oss. Men hvordan skal de få vite om konserten hvis ikke de ser en plakat?

Amta er en rar avis
Den smeller ofte til med store artikler som gir flott reklame for både nye og gamle forretninger, spisesteder og pizzaboder, håndverkere og bedrifter. Har puben fått ny eier? Det er vanligvis en helsides nyhet i Amta.

Men det er sjelden avisen har plass til oss amatører, vi som driver i det som kalles «frivilligheten». Jo da, jeg vet vi er amatører, og det er kanskje ikke alle konserter som er av uforglemmelig kvalitet. Men konserter med kor og korps kan da være minst like trivelige og underholdende som en elendig fotballkamp i lavere divisjoner?

Den lange tirsdagslisten
Hver tirsdag har Amta en spalte som kalles Hva skjer. Den er uten bilder eller logoer, det er bare en lang liste. Denne uken er vår konsert listet opp som ett av 63 arrangementer på Nesodden og i Frogn. Teksten har vi lagt inn selv. Ja, ja, det er kanskje bedre enn ingenting? Men med den spalten slipper Amtas redaksjon å ta stilling til om en jubileumskonsert bør få større spalteplass enn leksehjelpen, strikkekafeen, samtalegruppene, trimtilbudene og møtene i Anonyme Alkoholikere. Er det god journalistikk?

Amta selger oss gjerne annonseplass, men vi har ikke råd til å betale tusenvis av kroner for en liten annonse. Plakaten er faktisk det eneste vi har råd til.

Vi bruker sosiale medier
Flere medlemmer i koret bruker Facebook og Twitter, og der kan nyhetene spre seg raskt. Men i hovedsak når vi bare våre venner, og de kjenner til konserten fra før. Dessuten er strømmene alt for store på disse plattformene. Så vår konsert vil nok drukne.

Nærsenter uten tavle
Plakater bør henge der folk ferdes. Derfor bruker vi butikkene så mye som mulig. Men på senteret på Tangen er det ingen oppslagstavle. Tvers over gaten, på Tangenten er det en liten tavle i gangen, men det er ikke lett å slippe til der.  På brygga er det ingenting.

Er plakatene irriterende?
Har Ruter folk som reiser rundt og fjerner plakatene fra venteskurene? Eller er det andre personer som driver ryddejobben? Kanskje noen synes plakatene forurenser miljøet, derfor river de dem ned med en gretten mine?

Ikke vet jeg, – men jeg vet at plakatene jeg har hengt opp, raskt blir revet ned. Og så må jeg henge opp nye.

Kan noen finne en løsning?
Jeg skulle ønske Ruter, kjøpesenteret eller kommunen kunne finne på noe lurt. Drømmen er at de setter opp noen gode tavler på sentrale steder. Tavler der vi i kor og korps kan få henge opp plakatene våre.

Men inntil det skjer, har jeg ikke noe valg: Jeg vil fortsatt henge opp Coro Mistos plakater og håpe at noen ser dem og får lyst til å komme og høre på oss.

Vær så snill: La plakatene henge!

(Artikkelen sendes til Ruter, Kultursjefen i Nesodden kommune og Tangen Nærsenter)

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: