Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens musikk #74

Dagens musikk #74

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

≡Av Tore Svein Olsen≡
Forrige gang avsluttet vi med Etta Cameron, og her er hun igjen med dansk radio’s storband, «Oh Lady, be good to me», skrevet av George Gerswin. Legg merke til at her er storbandet trukket nesten helt tilbake

Og så kommer det litt Grieg, med en illustrasjon ingen hadde ventet seg. Grieg med slede? Dovregubben på rattkjelke??

Og mens vi er i gang med rariteter i musikk, her er enda en – i serien «funny jazztrio», spilt inn i 2014 med Antonio Arcos – Violín; Rafa Arreciado – Guitarra; Rafa Reyes – Contrabajo som det står originalt på YouTube.

Her er en god gammel jazzklassiker fra 1934(!), med Al Bowlly som synger «The Very Thought of You» (1934). Bowlly kom egentlig fra Sør-Afrika (født i Mosambique) og hadde i sin tid 15 store hits from 1935 to 1941, Han bare 43 år gammel og ble drept under krigen da hans hjem i St. James ble bombet i 1941.

Mer søt kveldsmusikk her med Gary McFarland (trompet) & Clark Terry (vibrefon) fra 2012. Melodien er Tin Tin Deo (Dizzie Gillespie). På munnspill hører vi Toots Tielemanns.

La oss nå til slutt i dag sette oss tilbake og nyte 51 minutter med jazzmusikk som den kan bli spilt på en bar i New York. Dette er fra oktober i år! Og ikke glem at vintertiden beginner på søndag! Her hører vi fra begynnelsen: The Lady Is A Tramp (Richard Rodgers, Lorenz Hart), fra 00:06:32 Beautiful Love (Victor Young, Wayne King) 00:11:14 I Can’t Get Started (V. Duke, I. Gershwin) 00:15:16 Just The Two Of Us (Ralph Mac Donald, William Salter, Bill Withers) 00:19:35 Love For Sale (Cole Porter) 00:25:55 Perdido (Sydney Bechet) 00:30:50 Smoke Gets In Your Eyes (Jerome Kern, Otto A. Harbach) 00:35:55 Someone To Watch Over Me (G. Gershwin, I. Gershwin) 00:39:37 Stardust (Hoagy Carmichel) 00:47:22 Summer Samba (M. Valle, P. S. Valle)

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: