Du er her
Hjem > Film > Tanker om gullpalmevinneren: The Square. Regissør Ruben Östlund.

Tanker om gullpalmevinneren: The Square. Regissør Ruben Östlund.

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.


 ≡Gunhild Gjevjon≡

Først: Nesoddpostens utsendtes begrunnelse for å se filmen var at den har fått den høythengende gullpalmeprisen i Cannes. Og at jeg trengte en energiinnsprøyting. Setter meg derfor godt til rette, tar en god bit av Jappen, lar søtsmaken fylle munnhulen og gleder meg til å bli underholdt.

Og jeg blir ikke skuffet. Fremstillingen av den kulturelle overklasses snobberi både på det språklige, kunstneriske og menneskelige plan opplever jeg som både avslørende, skremmende og humoristisk.
Men det er ikke grunnen til at jeg, når filmen er avsluttet, blir sittende helt til alle er gått, sittende der å forundres over det jeg har sett. Og spør meg selv om hvorfor jeg som var så satt ut nå er full av energi?

Svaret er at denne filmen om og om igjen klarer å overraske meg. Lærer meg noe om hvor liten kontroll, vi har over hvilke konsekvenser valgene vi tar, kan føre med seg.
Et godt råd: Les ikke om handlingen i filmen før du går og ser den. La deg bli overrasket. Og rekker du ikke å se den på kino, lån den når den kommer på biblioteket.

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: