Du er her
Hjem > Forsiden > Forfatter Ole Martin Holtes tanker om sitt liv som frivillig uteligger.

Forfatter Ole Martin Holtes tanker om sitt liv som frivillig uteligger.

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.


Det er på Nesoddtangen gård det skjer: Denne gang er det forfatter Ole Martin Holte som er der for å formidle tanker fra sitt liv som frivillig uteligger i Oslo og København.

≡Av Gunhild Gjevjon≡
Ole Martin forteller at han har levd ute på gaten i 3 perioder, 3 somre som til sammen ble 50 dager. Noe som førte til boken: «Uteligger». Erfaringer som han var på Nesoddtangen gård og snakket om. Der han reiste følgende spørsmål: Hvem ble jeg når jeg gikk ut på gaten og omformet meg til uteligger? At det først var da folk han møtte begynte å ta u-svingen, at identiteten som uteligger begynte å sige inn.

Sa videre at han håpet at fortellingen om hans liv på gaten kan medvirke til at uteliggerne blir møtt på en ny måte. Og presiserte at det er viktig for de som bor på gaten å bli betraktet og behandlet som mennesker. Noe han erfarte i sitt eget uteliggerliv. Ba oss om å stoppe opp, tørre å se tiggeren i øynene. Se menneskene, ikke bare problemene. Mente at de som lever på gaten, minner oss om det han kaller vår egen spedalskhet. Om sider i oss selv vi ikke liker å forholde oss til. Minte oss også på at vi ikke bare er tanker, men også kropp. Sa at kroppen husker mens du sover. Og at vårt forsvar er nede da. Noe som han erfarte på overnattingsstedene for uteliggere. Det var mange lyder, rykninger, stønning og gråt der.

Det er hyggelig å være tilstede på arrangementene på Nesoddtangen gård. En varm god atmosfære, hyggelige folk å prate med, god kaffe og mat til en billig pris.

Han fortalte også at i København får 90% av tiggerne sove inne mens Oslo har Nord-Europas dårligste tilbud når det gjelder overnattingstilbud til menn. Men roste Frelsesrarmeens tilbud i Urtegaten, et fantastisk sted som møter gatens løse fugler med varme og omsorg. Og at det stort sett er nok brødmat til utdeling for uteliggere og tiggere både i Oslo og København.

I forbindelse med Ole Martins kåseri fant denne skribenten hans liv og refleksjoner så interessante at hun ba om et intervju. Det kommer I Nesoddpostens siste utgave før jul fredag den 14.12.17.

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Forfatter Ole Martin Holtes tanker om sitt liv som frivillig uteligger.

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.


Det er på Nesoddtangen gård det skjer: Denne gang er det forfatter Ole Martin Holte som er der for å formidle tanker fra sitt liv som frivillig uteligger i Oslo og København.

≡Av Gunhild Gjevjon≡
Ole Martin forteller at han har levd ute på gaten i 3 perioder, 3 somre som til sammen ble 50 dager. Noe som førte til boken: «Uteligger». Erfaringer som han var på Nesoddtangen gård og snakket om. Der han reiste følgende spørsmål: Hvem ble jeg når jeg gikk ut på gaten og omformet meg til uteligger? At det først var da folk han møtte begynte å ta u-svingen, at identiteten som uteligger begynte å sige inn.

Sa videre at han håpet at fortellingen om hans liv på gaten kan medvirke til at uteliggerne blir møtt på en ny måte. Og presiserte at det er viktig for de som bor på gaten å bli betraktet og behandlet som mennesker. Noe han erfarte i sitt eget uteliggerliv. Ba oss om å stoppe opp, tørre å se tiggeren i øynene. Se menneskene, ikke bare problemene. Mente at de som lever på gaten, minner oss om det han kaller vår egen spedalskhet. Om sider i oss selv vi ikke liker å forholde oss til. Minte oss også på at vi ikke bare er tanker, men også kropp. Sa at kroppen husker mens du sover. Og at vårt forsvar er nede da. Noe som han erfarte på overnattingsstedene for uteliggere. Det var mange lyder, rykninger, stønning og gråt der.

Det er hyggelig å være tilstede på arrangementene på Nesoddtangen gård. En varm god atmosfære, hyggelige folk å prate med, god kaffe og mat til en billig pris.

Han fortalte også at i København får 90% av tiggerne sove inne mens Oslo har Nord-Europas dårligste tilbud når det gjelder overnattingstilbud til menn. Men roste Frelsesrarmeens tilbud i Urtegaten, et fantastisk sted som møter gatens løse fugler med varme og omsorg. Og at det stort sett er nok brødmat til utdeling for uteliggere og tiggere både i Oslo og København. (mer…)

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: