Du er her
Hjem > Forsiden > Ingen ekstra ressurser til ADHD diagnoser i Finland!

Ingen ekstra ressurser til ADHD diagnoser i Finland!

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

≡Av Gunhild Gjevjon≡
I  Finland følger det ikke ekstra ressurser med en diagnose. Skoleverket har dermed fokus på tidlig innsats. Og at det å sette inn ekstra læringsressurser i barnehagealder/ tidlig skolealder koster langt mindre for skoleverket enn å la elevens læringsproblemer vokse seg til  et stort problem når eleven blir eldre. Samt at det fører til at færre barn trenger spesialundervisning når de når de øvre klassetrinnene.

Her er en historie med lykkelig slutt, en fortelling om en gutt med ADHD diagnose og foreldre som ikke ga opp: https://www.nrk.no/troms/xl/norsk-skole-gjorde-smarte-_alexander_-til-skoletaper-1.13463891. (Artikkelen er skrevet av Marit Garfjeld journalist i NRK.)

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: