Du er her
Hjem > Aktuelt > Æsj! Vannet lukter og smaker vondt!

Æsj! Vannet lukter og smaker vondt!

Dette innlegg er eldre enn 4 år og kan være utdatert.

≡Av Tormod Bjørnstad≡
I det vi løfter vannglasset mot munnen kjenner vi en vond lukt. Og når vi drikker litt, smaker det som sølevann. Pføi! Vi spytter ut, – og kjøper heller vann på flaske. Men det er ikke farlig å drikke vannet, det er bare alt regnet som har ødelagt smak og lukt.

Ekkelt vann
Mange reagerer på at drikkevannet på Nesodden nå både lukter og smaker vondt. Det virker som om det rett og slett er myrvann fra Tomåsan som renner ut av springen. Mange vil ikke drikke det vonde vannet, de tror det er forurenset.

Vår og høst
Dette er et problem som oppstår hvert år, forteller Nesodden kommune på sine hjemmesider. Årsaken er klimaendringene som har medført at det regner så mye om våren og høsten.

Jord og planterester
Overflatevannet som renner ned i Blekslitjern får da med seg mye organisk innhold, humus. Denne naturlige «forurensningen» består av jordsmonn og ferskt plantemateriale. Problemet er at vannverket ikke klarer å rense vannet for lukt og smak.

Trygt å drikke
Kommunen har analysert vannet, og resultatene er gode. Det er helt ufarlig å drikke og inneholder ingen skadelige bakterier.

Ingen tiltak
Vannverket kan ikke gjøre noe med problemet. Normalt er vannet vondt i noen få uker, så blir smaken og lukten etter hvert borte av seg selv. Det hjelper ikke å spyle ledningsnettet, skriver kommunen.

Nytt filteranlegg
Kommunen skal anskaffe et filteranlegg som kan fjerne både vond lukt og smak. Men anlegget vil ikke stå ferdig før i 2019.

Inntil da får vi holde oss for nesen når vi drikker vann fra Blekslitjern.

Tormod BjørnstadTormod Bjørnstad
Tormod Bjørnstad
Bakgrunn som lærer, forlagsredaktør, daglig leder og konsulent. Opptatt av medvirkning og nye demokratiske modeller i lokalpolitikken. Lang erfaring som amatørmusiker.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: