Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Stillhetskultur i Nesodden kommune?

Stillhetskultur i Nesodden kommune?

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.


≡Av Lise Tjernshauge≡
Ordet «stillhetskultur», fant jeg i den danske professor, antropolog og kjønnsforsker Christian Groes sitt debattinnlegg i VG 17.11.2017; «Den norske stillhetskulturen #me too

#Metoo handler om sex trakassering, men «Me too», kunne like gjerne vært begrepet som forteller om oss foreldre som har sloss mot «mobbing i skolen/kommunen.»

Det er dette tema jeg vil belyse igjen. I mitt innlegg i «nesoddposten.no» 10.11.2017 fortalte jeg om hvordan mobbing ødelegger barna våre. Og forstår det som om kommunen ønsker at det som har foregått/foregår, skal forbigås med stillhet.

Lik det Christian Groes beskriver ønsker vi i Norge å fremstå som et eksempel med indre fellesskap, og samhold. Forbilder, som utad jobber for å skape fred «i hele verden». Mens de vanskelige og opprørende (mobbe)historiene som foregår rett for nesen på oss,- blir forsøkt dysset ned. Er dette fordi vi er et moralsk sivilisert land? Eller er det fordi vi ikke våger å «ta tyren ved hornene»?

Jeg fortsetter å være en varsler, og ønsker å få klargjort hvem som bærer ansvaret i det som skjer? Hvilket omfang dreier mobbingen seg om? Hvor mange unge mennesker har egentlig «tatt sitt liv, eller fått det ødelagt»? Det jeg beskriver i «nesoddposten.no» av svikt i ansvarsoppfølging startet tidlig på -70 tallet, men fortsetter også i dag.

Hvordan arbeider kommunens ledelse med å avdekke, forebygge og forhindre at alvorlig mobbing foregår i skolene våre? Hvordan følger de opp barn som faller utenfor faglig, eller sosialt? Er det en samlet forutsigbar og klar ledelse fra administrativt hold? Eller overlates ansvaret til den enkelte skole? Til tilfeldighetene, «les affairs»….

Det er ikke barn og foreldre som mobbes som skal bære skammen vi blir påført! Eller har ansvar eller skyld i det som skjer!

Skammen hver og en av oss som er offer i dette uansvarlige mobbesystemet blir utsatt for, skal og må overføres til de rette ansvarlige! Det er deres avvikende adferd som er det egentlige problemet.

I et land som vårt, i en kommune som vår, burde det være en selvfølge at de ansvarlige stilles til ansvar!

Vet dere politikere hva som skjer, eller er det stillhetskulturen som rår?

[Foto: Albie Girl  – publisert under creativecommons]

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: