Du er her
Hjem > Hva skjer > Lyden av julestemning fra alle verdens hjørner

Lyden av julestemning fra alle verdens hjørner

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

Lurer du på hvordan julestemning høres ut i Vietnam, i Polen, i Palestina, på Island eller blant kanadiske indianere? Det gjorde vi – og resultatet er blitt en helt unik og stemningsfull julekonsert med jule-soundtrack fra hele verden.

I julemusikken ligger selve lyden av jula, den er det lydsporet vi pakker inn
julegledene våre i. Vi – Helga Johanne Størdal og Trio Serafin – var nysgjerrige på hvordan jula hørtes ut rundt omkring på kloden vår. Vi la ut på jakt blant all verdens julemusikk, og fra denne veldige mengden julete lyd har vi plukket med oss de skattene vi synes skinner mest.

De utvalgte sangene kommer fra svært ulike områder, men budskapet fra alle verdenshjørner er det samme: Fred. Lys i mørket. Glede. Englevakt. Håp.

Trio Serafin består av de tre søstrene Daria, Julia og Maria Serafin, som spiller henholdsvis piano, fiolin og cello. Komponisten Ewa Serafin, trioens mor, har arrangert musikken for klavertrio og sang. Sopranen Helga Johanne Størdal har gjendiktet de utenlandske tekstene til norsk. Resultatet blir et helt unikt julekonsept, en julegavepakke for øre og hjerte, med ukjent og kjent julemusikk i et spennende og vakkert kammerformat.

Skoglefall kirke, Nesodden 10.12 – 14:30

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: