Du er her
Hjem > Kommentar > Noen tanker om demokratiske prosesser.

Noen tanker om demokratiske prosesser.

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

≡Av Gunhild Gjevjon≡
Hvordan ønsker vi at våre lokalpolitikere skal forholde seg til oss innbyggere når det f.eks gjelder planlegging av skolestrukturen ? En god demokratisk fremgangsmåte vil kan hende være å invitere  til en arbeids- og ide-dugnad? Sik at våre folkevalgte, kan få innhentet den innsikt og  kunnskap deres innbyggere innehar. For vi er alle: Nesoddens mødre, fedre, besteforeldre osv, interessert i å skape best mulige forhold for ungene våre i barnehager som på skoler. Kunnskapen/ innsikten i disse fagområdene sitter ikke bare i hodene på politikerne.

”Demokratiet er verken et samfunn som skal styres eller et styre av samfunnet. Det er selve dette ustyrlige som ethvert styre når alt kommer til alt, må oppdage som sitt eget fundament.” ( Jacques Rancière.)

De fleste av oss er nok også av den oppfatning at den kommunalpolitikken som bygges nedenfra og opp, er den beste. Og at den formen for tilnærming vil være  med å dempe konflikter og gi de beste mulighetene  for å lykkes.

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: