Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens musikk #82

Dagens musikk #82

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

≡Av Tore Svein Olsen≡
Så er julen og nyttår over, og selv om dette blir offentliggjort som første musikknytt i 2018,
er det vel mulig å minnes julen som var? Jeg har vært på julekonsert i Nesodden kirke, der kirken var absolutt helt full. Da jeg kom dit i god tid før konserten skulle begynne, hørte jeg svake trobonelyder fra «Kefir med Klumper» i kirkerommet, der de fløt rundt oss som var tilstede. Noen få barn løp rundt i kirken på jakt etter hverandre. Etter tjue minutter startet konserten i et fullsatt kirkerom, der til og med klappstoler var tatt i bruk og sto dekorative oppover langs benkeradene. En julesangkonsert er alltid meget populær, og Coro Misto, 20 år i år, ble dirigert av Marilena Zlatanou fra Nesodden.

På piano og orgel er sønnen til Marilena og Jørgen, Stefan Ibsen Zlatanos, og han er allerede et kjent ansikt her på Nesodden. Jørgen, som i sin tid gikk på Berger skole, traff Marilena på den greske øya Thassos, Dette fortalte Marilena meg i en krok like etter konserten. Jørgen lokket den unge sangerinnen til Norge med at han bodde i et trehus i skogen. Og det gjorde han! Og etter dette har de bodd sammen her på Nesodden.

Marilena har en lang karriere bak seg som dirigent, komponist og operasanger, og hun har ledet Sosialistisk kor her på Nesodden. Sine greske røtter har hun tatt godt vare på gjennom Arkadiakoret (35 år i år) fra Oslo, som stort sett synger greske sanger på originalspråket. Dette koret har vi hørt før her i Nesoddposten.no i en konsert fra den greske øya Kalymnos. Dagens konsert, nå rett før jul, ble åpnet med to melodilinjer av trombonene til «Kefir med Klumper», en liten gjeng som virkelig fylte ut koret i de fellesnummere de hadde. Og midt i konserten hadde vi en allsang med Knut Andresen på gitar. Stemningen i kirkerommet var høy!

I det hele tatt ble dette en strålende forestilling med julestemningen satt fra første tone, og til siste allsang der vi alle var med og sang «Deilig er jorden». Som siste nummer her i Nesoddposten.no i dag tenkte jeg rett og slett og la Coro Misto fremføre akkurat den melodien.

Julen ja, endelig er den over, jula! Ute ligger sneen hvit – med mindre den har regnet helt bort,da. Man veiene er glatte! Selv om påsken enda ikke er kommet. Og vi kan begynne å lengte etter varmere tider. Som for eksempel Melbourne eller Darwin i Australia der temperaturen har bikket + 47 grader nå for kort tid siden. Selv for en nordmann kan dette bli for mye! Hvordan man feier man jul i +40 grader, uten antydning til hvit sne? La oss se:

Julenisse med solkrem? Dette er for oss fjernt og ikke slik vi er vant til å se julenissen. Og hvordan i all verden kan man glede små barn der langt syd?

La oss avslutte dagens oversikt over jule feiringene fra Australia med det viktige spørsmålet: «Hvor i all verden er keguruen min blitt av?»

 

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: