Du er her
Hjem > Forsiden > Takk for hjelpen, – så langt

Takk for hjelpen, – så langt

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

≡Av Arild Drolsum≡
Forrige torsdag inviterte Nesodden Turlag til Frivilligfest på Hellviktangen. De ønsket å takke turledere, dugnadsgruppa og Barnas Turlag Nesodden for innsatsen i 2017.

Lederen i Nesodden Turlag, Sigurd Parmann, ønsket velkommen og fortalte at de hadde gjennomført et fyldig og spennende turprogram i 2017. Turlaget på Nesodden har ennå ikke eksistert i mer enn to år, men det virker som de allerede har etablert seg som en dyktig turarrangør på halvøya.

Barnas Turlag, som har eksistert i tre år, gjennomførte 8 turer i fjor. På disse turene er aktiviteter et hovedelement og vanligvis møter mellom 25 og 70 barn, foreldre og besteforeldre.

Styremedlem, Ragnar Storhaug, kunne stolt informere om alt som har blitt gjort av rydding, merking og skilting i de nye turløypene på nordre Nesodden. Skoklefallrunden, Bjørnåsrunden og Tomåsanrunden er ferdig, i alt 13,1 kilometer. Dette arbeidet har blitt gjort av en dugnadsgruppe på 20 frivillige personer, og de har bidratt med nesten 300 dugnadstimer.

Mye på gang i 2018

Det forløpige turprogrammet for 2018 har blitt ennå større enn i fjor. Det er jo året hvor Den Norske Turistforening feirer sitt 150-års jubileum. Det blir mange fine turer på Nesodden, men i jubileumsåret lanses også Follosømmen, et samarbeid med andre turlag i Follo. Turene ligger nå på turlagets nettsider.

Barnas Turlag Nesodden legger opp til både fastsatte turer og spontanturer. Dessuten skal de invitere til strandryddedager. Nytt i år er at de vil adoptere en strand. De ønsket seg Kirkevika, og dette har kommunen godkjent. Barnas Turlag har dermed forpliktet seg til minimum tre ryddedager i året.

Dugnadsgruppa blir heller ikke i år arbeidsledige. Den fjerde og siste rundturen skal ferdiggjøres. Når Grimsåsrunden blir klar, gir de fire rundturene 17 kilometer med fine turløyper. Dessuten skal det settes opp kart- og informasjonstavler ved innfartspunkter og viktige stikryss. Og til stor glede for mange turgåere skal det bygges gangbaner og klopper over de våteste stedene i løypenettet. I dugnadsarbeidet har turlaget fått et godt samarbeid med kommunen, som har bidratt både med materiale og penger.

I september legges det opp til offisiell åpning av det nye turnettet. Men før det er det behov for mye dugnadsarbeid, så flere frivillige ønskes hjertelig velkomne, så ta kontakt. Nesodden turlag vil ha sitt årsmøte 15. mars for sine 1.177 DNT-medlemmer med tilknytning til Nesodden.

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: