Du er her
Hjem > Uncategorized > Dagens musikk #83

Dagens musikk #83

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

≡Av Tore Svein Olsen≡
Og så er det allerede gått mot slutten av februar. Og det er like før jeg farter av gårde til Hellas igjen – en reise som denne gangen går via India, Bangkok, Singapore og via Melbourne til Darwin. En liten omvei, kanskje? Jeg skal nok via Facebook vise hvordan reisen går fremover. Selv om det blir både dyrt og langt så kan jeg ikke love at musikken kan følge etter sporene mine. Darwin, ja – dette er en by som kjenner øya Kalymnos i Hellas særlig godt – ettersom en god del av menneskene som bor der nettopp har emigrert til Australia. Her er det først i dag noen gamle sykdomsbeskrivelserr: Husk å vaksinere deg! Her er det en liten og grov sang om musa i juletiden.

Nå litt lærdom fra gamle dager:
Det er mange sjukdomar mannen kan få. Sume helst i barndomen og uppvokstren, og sume i manndomen og alderdomen. Barneplaagor (barnebeiger) kan vera kregda, drivla, bola, svinebola, skarlaks-sotti, og ein kann faa deim etter ein hev vorte vaksen og. Hev mannen havt deim ein gong, er det skjelden han fer deim uppatt. Kusma og kikhosten og hals-sykja kjem og i barndomen men dei er ikkje skjedsynte hjaa vakse folk helder. Ei sott som kjem daattleg men varer kort, kallar dei ei hastig sott. Ei sott som varer lenge, siger dei er traa. Om ein ut-talma og veik av ho, kaller dei ho ei talmesykja. Lungekolda og tyfus-sotti er hastige sotter, kikhosten er ei heller traa sott, tæringi og aatet er talmesykjor. Ei sott som gjeng manna-millom og er næm til aa fata, heiter ‘farsott. Du kan finne beskrivelser videre om ‘kregda’, ‘Drivla,’ ‘Bóla’ og ‘Svinebola’ i boka «Hvorfor vi ble som vi ble», utgitt på Tiden forlag 1990. Her er en passende norsk vise.

Her er et lite eksempel på hva som rører seg i toppen på figurene til Kjell Aukrust. Det blir jul i stua til Solan i år også!

Venter vi på noe godt, mon tro? Her er hva vi kan gjøre på Nesoddbåten – vente. Her er det ventemusikk på båten fra 2010.

Det er fredag i dag, og på YouTube er det side opp og side ned med fredagsmusikk. Mye er ganske uinterressant: Her er det noe fra Tirol. Skikkelig Switscherdutsch kommer: Paultje Poets gaat lekker op wintersport! We verruilen de sleurhut voor onze ski`s en reizen af naar Tirol. De bergen, de sneeuw en niet te vergeten après-ski, beneden in het dal ligt onze skihut daar drinken we glühwein,jagermeester en Drei bier. Heerlijke clip van de ultieme winterhit van Paultje Poets. En zeg nou zelf… wie wil er nou niet met deze dames op wintersport ?, Freitagsmusik! Og det var det, kjære seere og lyttere!

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: