Du er her
Hjem > Leserinnlegg > En stor honnør til Nesodden vgs!

En stor honnør til Nesodden vgs!

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

LESERINNLEGG


≡Av Lise Tjernshaugen≡

Utdanning
Et impulsivt leserinnlegg fra en glad mamma! Mine mange leserinnlegg den senere tid har hatt et nokså kritiserende fokus. Det er ikke slik jeg har til vane å være, eller å gjøre. Det er derfor jeg anser det for viktig også å komme med det som er bra. Endog veldig bra!
I skolegang er jeg iferd med å følge opp nr seks i rekken av skolebarn. På videregående skole er de fleste selvgående, og trenger lite oppfølging fra foreldre. Mitt blikk kommer derfor fra sidelinjen.
Tidligere har jeg erfart å følge med på idrettslinje, musikk-dans-drama,- på tømrer-fag + Hvam internat (som har bla tilbud i bla dyrehold og anleggsgartner-fag).
Alle med sine særpreg. Og innholdsrike, spennende opplærings tilbud.Denne gangen får jeg et innblikk i yrkesfag, barn- og unge.

For et tilbud!
Som mangeårig yrkesutøver innen pedagogikk er jeg imponert over et mangfold av viktige tema som ligger på et særdeles høyt nivå. Det handler om væremåter, og hvordan man fremstår som yrkesutøver. Hvordan vi snakker til hverandre, taushetsplikt og om yrkes utøvelse i praksis. Om å vise respekt for andre mennesker. Dvs. sosial kompetanse på høyt nivå!
Det handler også om personlig hygiene, ernæring, fysisk og psykisk helse.
Et granskende blikk i vårt mat- og kjøleskap (fra mitt skolebarn,) fortalte meg om karbohydrater, om mettet- og flerumettet fett, om vitaminer i frukt og grønsaker. Kvaliteten, og helseeffekten på varer og innhold i vårt kjøleskap, og om hjemmets spisevaner. Det har jeg aldri opplevd før!
En stor honnør til Nesodden videregående skole!
Også for spennende praksistilbud, og samhold i klassen og kunnskapsinnlæring i særdeles viktige emner + flotte erfaringer fra spennende praksissteder.
Er ditt barn i tvil om studie
retning til høsten, så vil jeg anbefale yrkesfag, studieretningen burde etter mitt syn, løftes høyt opp på lista over kvalitets tilbud.
En varm takk til ansvarlige lærere og skolens ledere!

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: