Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Her på Nesodden har vi det fint, kort vei til Oslo ,land og strand

Her på Nesodden har vi det fint, kort vei til Oslo ,land og strand

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

LESERINNLEGG


≡Av Christine Tetlie, Nesodden Rødt≡

Her på Nesodden har vi det fint, kort vei til Oslo ,land og strand. Sammen for det gode liv er kommunens motto men for hvem? Det er de pengesterke som vinner budrunden.
For kostbart er det å bo her. Prisveksten på Nesodden er på 10.8 % i 2017 som er mye høyere enn i Oslo. Gjennomsnittsprisen på en bolig ligger nå på 3.5 milioner. (2016) Nybygg koster kr 70000 pr kvm.

Hvis du ikke har en meget godt betalt jobb og egenkapital har du ingen sjanse. Slik det er pr i dag lånes det ikke ut mer enn 3.5 x din årsinntekt og da blir det et enkelt regnestykke. Er ikke arven på konto eller sparepengene store, da er du nok dømt til å bo i underetasjen og spe på inntekten til de som har det store huset og lånet.

For Nesodden Rødt er sosial boligbygging en fanesak. I forbindelse med utbyggingen på Bomannsvik fremmet vi følgende:
«I utbyggingsvtale inntaes at 30% av bebygget areale skal være boliger hvor kommunen har tildelingsrett og det lages boretslag med regulerte priser etter konsumprisindeksen.   Disse boligene belastes ikke med tomtekostnader. Avtalen må sikre at disse boligene får salgspris pr kvadratmeter minst 25% under kvadratmeterpris forøvrig i området.»

Vi ønsker dette som prinsipp for alle større utbygginger.

Jeg håper vi som bor her kan tenke på hva slags utvikling vi ønsker og innse det at kommunen kan gjøre  store grep for å styre eiendomsutvikling her på Nesodden. Sammen for det gode liv for ALLE.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: