Du er her
Hjem > Uncategorized > Gå på Bygdekinoen!

Gå på Bygdekinoen!

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

Annen hver lørdag er det Bygdekino i Samfunnshuset, med gode filmer og topp kvalitet. Det vises først en barne-/undomsfilm og senere en voksenfilm.

≡Av Arild Drolsum≡

Sist lørdag fikk barna se Disneyfilmen Coco, og det ble rekordfremmøte med over 200 barn og voksne. Det førte til at voksenfilmen om Per Fugelli ble litt forsinket for de 51 som ville se den. En kiosk er selvsagt også på plass, med popkorn og andre godsaker. Det er foreldre ved Tangenåsen skole som har fått en avtale med Bygdekinoen om å drive denne. Dette gir penger til utstyr og turer for elevene ved skolen.

Bygdekinoen – en av landets større kinoer

Bygdekinoen er landets eneste omreisende kino. De viser film i alt fra gymsaler og samfunnshus til flotte kulturhus. Med rundt 120.000 besøkende per år og 168 spillesteder er Bygdekinoen en stor kino i landsmålestokk. Bransjeorganisasjonen for kommunale og private kinoer er Film & Kino. De driver i tillegg også Bygdekinoen. På Nesodden har de nå vært siden januar 2009. Men kinodriften på Nesodden har som mange vet en eldre historie enn det.

Kinomaskinist Jan Haugen kan fortelle at det var for to år siden at visningen ble digitalisert. Da ble det slutt på pausen for å skifte rull, som jo hadde sin sjarm. Jan må innrømme at han av og til savner tikkelyden av de gamle maskinene. Nå hører vi bare et jevnt sus fra bak i rommet. Det ble en travel ettermiddag for kinomaskinisten sist lørdag, for han er også billettør. Heldigvis har han et lokalt hjelpemannskap med alle stolene som må på plass, og ryddes vekk. Jan Haugen har nå en 50%-stilling i Trøndelag og 50 % på Østlandsrunden, hvor nå Nesodden har kommet med . Han avslutter med å fortelle at Bygdekinoen alltid viser ferske og aktuelle filmer, for et bredt publikum. Undertegnede hadde en fin kinoopplevelse sist lørdag og kommer helt sikkert igjen.

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: