Du er her
Hjem > Hva skjer > Nesodden Nei til EU holder årsmøte

Nesodden Nei til EU holder årsmøte

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

Årsmøte med foredrag

Nesodden Nei til EU holder årsmøte 7 mars kl. 1900

Møtet holdes på Tangenten, på rom “Agnor” kl. 19 – 22

Det blir først foredrag som er åpent for alle.

Arne Thodok Eriksen

Høyre ekstremisme i Europa.Hva blir konsekvensen?

Høyre ekstreme partier er på fremmarsj i Europa. Hva kan det føre til?

Det skjer store endringer i det politiske landskapet. Tradisjonelle partier går tilbake og nye partier kommer opp. Av de som går tilbake, er de sosialdemokratiske partiene hardest rammet. I tomrommet etter dem kommer det partier både på høyre og venstresiden, men de høyre ekstreme har hatt fremgang i flest land. Hva står disse partiene for, og hvorfor får de tilslutning? De er alle sammen mot innvandring, men er de rasistiske, er de kanskje antisemittiske? Er de en trussel mot demokratiet, eller kan de innpasses i det politiske systemet? Er de egentlig på høyresiden, eller har de også trekk fra venstresiden? Kan vi sammenligne dette med utviklingen i USA?

Er dette et tegn på at noe er galt med Europa? Er det grunnlag for protest mot EU politikken, og kan disse partiene komme med noe bedre? Kan de rette opp skjevhetene, eller vil de bringe oss inn i et blodig kaos med rasisme og diskriminering av minoriteter? Vil det gå like galt som i 30 årene? Hvis det er riktig, hvordan skal de stoppes? Er motkreftene sterke nok, og forstår de hva som foregår?

Eller er det slik at vi ser begynnelsen til slutten for EU?

Arne Thodok Eriksen

Bjarne NordbeckBjarne Nordbeck
Bjarne Nordbeck
Fungerende redaktør, bidragsyter, frihetlig samfunnsaktør og web-master for Nesoddposten.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: