Du er her
Hjem > Hovedoppslag > Velkommen etter

Velkommen etter

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

KOMMENTAR

Nesodden kommune publiserte 19. februar på sine nettsider at det er innført ekstraordinær båndtvang på Nesodden. Dette er en hel måned siden det samme ble gjort i store deler av Oslo.

 

≡Av Arild Drolsum≡
Kommunen meddeler at på grunn av ekstraordinære forhold for viltet, med mye snø og periodevis streng kulde, innføres ekstraordinær båndtvang for hunder i hele Nesodden kommune fra 16. februar. Dette innebærer at hunder skal holdes i bånd, forsvarlig inngjerdet eller innestengt slik at de ikke kan jage eller skade viltet. Den ekstraordinære båndtvangen gjelder til 1. april, da den ordinære båndtvangen inntrer. Kommunen kan, dersom forholdene tilsier det, oppheve forskriften med umiddelbar virkning.

Lett bytte

Snødybden lenger inn i skogen gjør livet der vanskelig for rådyrene. Derfor trekker mange nærmere boligstrøk på jakt etter mat. Rådyr som er funnet døde eller skadet i Oslo den siste tiden, er alle funnet i nærheten av boligstrøk eller skiløyper. I flere av tilfellene var det fuglehunder som sto bak. Rådyr har tynne bein som går lett gjennom snøen. Hundene går oppå snøen og klarer å ta seg fram på en enklere måte. Da tar det ikke mange meterne før hunden har tatt igjen rådyret. Ofte blir rådyrene liggende igjen etter å ha blitt skambitt, og viltforvaltningen sier at dyrene har hatt grusomme smerter før de har kommet fram, for så å måtte avlive dem. Så nå må alle hundeeiere vise stor aktsomhet når de er ute med hunden, og bilister må også tenke mer på dette i disse dager.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: