Du er her
Hjem > Forsiden > Fem Nesoddkvinner i alderen 85 til 19 år svarer på spørsmål om 8.mars.

Fem Nesoddkvinner i alderen 85 til 19 år svarer på spørsmål om 8.mars.

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.
  1. Hva forbinder du med 8.mars?
  2. Definerer du deg selv som feminist? I så tilfelle, hva legger du i det begrepet?
  3. Hvilke saker mener du er de viktigste for kvinner å jobbe for i 2018 og fremover?

Nora Aanonsen 85 år svarer:

På kvinnedagen har jeg dårlig samvittighet fordi jeg ikke går i tog for medsøstre som har helt andre levekår enn jeg. Og egentlig definerer jeg vel ikke meg selv som feminist. Jeg er oppdratt i den tro at kvinner og menn er likeverdige og med visse naturgitte forskjeller har de samme muligheter. Men på vegne av kvinner i andre land og kulturer som ikke har slike muligheter,  er jeg naturligvis glødende feminist.

Så mener jeg det er viktig å arbeide for fred, nedrustning, forbud mot atomvåpen og et åpent og tolerant samfunn. Og at vi blir mer bevisst vår bruk av sosiale medier.

Lise Anita Kollsund 61 år svarer:

8. mars er kvinnedagen. Så synes jeg at begrepet feminist kan ha en negativ klang fordi mange setter deg i bås når du sier at du er det. Men når det er sagt, så har jeg alltid, som eier av en bedrift med klar kvinnedominans, vært opptatt av at det er viktig for kvinner og skaffe seg utdannelse.

 

Kathrine Løvberg 34 år svarer:

Det er kvinnedagen. Ja, jeg definerer meg selv som en feminist. I Norge mener jeg at det er viktig at kvinner får en sikrere stilling i arbeidslivet. Og at kvinner og menn i større grad deler på fødselspermisjon.

Charlotte Holmberg 40 år svarer:

(Charlotte ville ikke bli tatt bilde av så her setter journalisten inn et vakkert bilde av en blomst.)

Det er kvinnedagen. Ja, jeg er feminist. Legger i det like muligheter for begge kjønn. Og mener at far fortsatt skal få ha en stor del av foreldrepermisjonen. Og ønsker å bygge ned stereotyper. Registrerer prinsessejenter i rosa og guttegutter i Starwars-utstyr. Her har vi gått bakover, ikke fremover.

 

Ane Hjort-Larsen 19 å svarer:

Det er kvinnedagen. Ja, jeg definerer meg så absolutt som feminist. Men vil presisere at  jeg mener det feminine i samfunnet skal være akseptert uavhengig av kjønn. Og at metoo-debatten og kvinners stilling/posisjon i idretten generelt er viktig.

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: