Du er her
Hjem > Film > «The Florida Project» en film vi alle, spesielt våre politikere bør se.

«The Florida Project» en film vi alle, spesielt våre politikere bør se.

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

Utenfor USA´s drømmefabrikk, Disneyland ligger rekker av moteller.  Der enslige mødre og deres barn bor i ett- roms leiligheter. Folk med liten kredittverdighet og penger til depositum. Deres valgfrihet når det gjelder bolig er, for å si det forsiktig, meget begrenset. Barn vokser opp i disse hotellrommene. Vokser opp med utsikt til  ”the happiest place on Earth”.  Ironien er bitende.

Men barn, er barn, de  lever sine liv i fantasi og virkelighet mens deres mødre forsøker å tjene til husleie, mat mm. Men jobber,  se det er det lite av. Og fattigdommens lov er nådeløs og tåler dårlig en ung, leken, kjærlig, men også stolt og utagerende mor. For henne skal det «bare» en husleieøkning på 10 dollar til før samfunnet reagerer på de tiltak hun setter inn for å klare den økte boutgiften.

Dette er en film som skaper fortvilelse og raseri over den situasjonen disse mødre og deres barn befinner seg i. Der ord som » looser» og  begrepet «white trash» ligger som et mørkt bakteppe.

De voksne skuespillerne i filmen spiller godt, men barnas skuespillerkunst tar prisen. En film som fortsatt raser rundt der inne i min underbevisthet og drømmer, men som jeg på det inderligste anbefaler alle å se, spesielt våre politikere.

Regissør: Sean Baker
Priser: Critics’ Choice Movie Award for beste unge skuespiller
Nominasjoner: Oscar for beste mannlige birolle

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: