Du er her
Hjem > Leserinnlegg > Ski- og turløyper fram til der folk bor

Ski- og turløyper fram til der folk bor

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

Rødt fremmet følgende i siste kommunestyre:

«Kommunen tilrettelegger for å få turstier og skiløyper fram til boligområder. Sti/løype forbi Heia og fram mot Tangen sentrum prioriteres.»

Ønske er enkelt: Turstier og skiløyper slik at flest mulig kan gå inn i skogen hjemmefra og slippe å kjøre bil.

For ordfører var vist ikke det så enkelt. Det krevde ekstra budsjett må vite. Nå var det slett ikke ment som noe budsjettforslag, men en prioritering til administrasjonen fra vår side. Her er det små ting som må til.

Verre var det med løype fram til Tangen. Der måtte den vist gå på den berømmelige turstien og da kunne den komme i veien for skolebarna som går der. Nå forstår ikke jeg helt hva som ville være galt om de få barna i Blåbærstien som bruker dette som skolevei, fikk muligheten til å gå på ski til skolen.

Viktiger: Den gamle løypa, som ikke holdes i hevd lenger, gikk nedenfor langs vannet og bare krysser stien på et punkt. Det var faktisk en planforutsetning den gangen Heia barnehage ble bygget at skiløype og tursti forbi skulle holdes åpne.

Hvorfor blir ett så enkelt spørsmål så vanskelig å få til?

Det finnes en mulighetsstudie som legger opp til omfattende utbygging i Skoklefallskogen. Og ønsket om omregulering av skogen sør for Heia til boligbygging er reist med stor tyngde. Er det noen sammenheng?

Geir Christensen

Rødt

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: