Du er her
Hjem > Aktuelt > ”Frivillig onsdag” oppløst, ufrivillig

”Frivillig onsdag” oppløst, ufrivillig

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

Fra april i fjor har Frivilligsentralen hver onsdag hatt en møteplass for alle på Nesoddtangen gård. Men etter onsdag 21. mars er det slutt.

≡Av Arild Drolsum≡

Nesodden kommune, ved ordføreren, skal jo nå utføre borgelige vielser. Dette skal skje på fredager, og de har valgt Nesoddtangen gård som det mest egnede stedet for dette. Og siden det politisk er vedtatt at gården skal være dagsenter for Psykisk helse i fire hele ukedager, blir det ikke lenger rom for ”Frivillig onsdag”.

For alle

Daglig leder i Frivilligsentralen, Hege Emilsen, synes dette er veldig trist, for hun føler at denne onsdagen nå virkelig begynte å etablere seg som en flott møteplass for alle. Og en slik møteplass finnes ikke andre steder på Nesodden i dag. Da Hege overtok som leder for Nesodden Frivilligsentral for litt over et år siden, hadde hun et ønske om å skape en møteplass for alle som av en eller annen grunn var hjemme på formiddagen. ”Jeg har hatt tro på dette fra første stund”, sier Hege, ”så det er trist at dette nye treffpunktet nå ikke kan videreføres”.

Frivillig innsats

Som det ligger i navnet ”Frivillig onsdag” har konseptet vært basert på at frivillige bidrar på ulike måter. Som de syriske kvinnene som tilbyr varm lunsj, vafler og kaker, og selv får god språktrening. Og alle som har bidratt med et tema som de ville dele med andre. Det har vært allsang, 60-tallsmusikk, moderne dans, skriveverksted, lynkurs i stemmebruk, filosofitreff, fletteteknikk og mye mer. Noen ting med bakgrunn i ”Frivillig onsdag” har også klart å etablere seg mer fast, som poesigruppa, gitarundervisning og morgendans. Disse vil nok fortsette og avventer hvor de skal være.

Minnestund 21. mars

Til onsdag er det altså slutt. Da blir det gratis kaker og kaffe til alle, og siden de som har bidratt skal inviteres spesielt, blir det nok mye mimring denne formiddagen, fra klokken 12.00. Hege kan fortelle at hvis du kommer innom Nesoddtangen gård på onsdag, vil du bli bedre kjent med poesigruppa, og så vil gruppa ”Gubbene unplugged” fra Nesodden spille gamle, kjente låter. ”Og som det alltid har vært på disse onsdagene, er alle hjertelig velkomne til gards”, sier Hege.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: