Du er her
Hjem > Forsiden > 8.mars møte på Tangenten.

8.mars møte på Tangenten.

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

Ingrid Hamnes (Ap) ønsket de ca. 40 fremmøtte velkommen. Og så gikk vi løs på kveldens program: Første par ut var Hans Petter Sjøli  og Sara Sørheim. De var invitert til å si sitt om #Metoo sakene som har vokst og utviklet seg til en bevegelse. Hans Petter jobber som journalist i VG og Sara som kulturredaktør i Aftenposten.

≡Av Gunhild Gjevjon≡

H.P sa blant annet at det nå snakkes om tiden før og etter #Metoo kampanjen. For tafsing og seksuell trakassering av kvinner får nå konsekvenser for de menn som utfører slike handlinger. Eller som han også uttrykte det: Det er ikke lenger greit å oppføre seg som et rasshøl. Var også klar i sin tale når det gjelder eventuelle planer om å få Trond Giske tilbake i lederposisjon i Ap. – Skjer det, sa han, – så kommer jeg aldri mer til å stemme Ap.

 

Sara Sørheim betegnet # Metoo-kampanjen som en vekkelse som har hjemsøkt vårt land. Fortalte om hvordan man først reagerte i Aftenposten når #Metoo varslene begynte å komme inn i redaksjonen. At de selvfølgelig måtte sjekke kildene. Skille mellom maktkamper og seksuell trakassering. At politikk handler om makt og at blindsonene ble avdekket i disse sakene. Men minnet om at ingenting varer evig så vi må fortsette å engasjere oss. Hun håpet at våre døtre vil møte en annen virkelighet enn den det nå har blitt fortalt om i partisammenheng.

En interessant og lærerik kveld der kunnskap og innsikt i kvinnepolitiske spørsmål ble formidlet. Slike kvelder ønsker Nesoddpostens utsendte seg flere av.

Så var det Tage Slind Jensen sin tur til å ta ordet. En reflektert ung mann som påpekte at hvis vi ikke gjør noe når vi ser det foregår seksuell trakassering, så er vi med å legitimere at det er greit at slikt skjer. Og at det nok ofte kan skje i sammenheng med at unge menn drikker for mye. Påpekte at det er viktig å snakke om dette i ungdomskulturen da dette også er et moralsk og etisk tema. Så utrolig bra, tenkte da denne referenten. For når en representant fra den unge garde snakker etikk og moral se da er det håp.

Og representanten for minoritetskvinnene formidlet tanker rundt den sosiale kontrollen og æreskulturen som er utbredt i innvandrermiljøer. Sa at det er viktig å synliggjøre dette problemet. Og pekte på at de som er over 18 år blir stående mye alene når de utsettes for det denne kontrollen medfører. Hun ønsket seg flere og nye stemmer som kan snakke om/for disse unge. Grunnen til at hennes navn ikke står her og at det ikke er bilde av henne,  er pga. at hun har mottatt trusler etter innlegget sitt.

Vår nye rådmann Wenche Folberg, formidlet også noen tanker om likelønn. Synliggjorde at det er forskjeller, at likelønnsperspektivet er komplisert, men selvfølgelig må jobbes med og forbedres. At lik lønn for likt arbeid ikke er så komplisert å få til, men at det kjønnsdelte arbeidslivet medfører utfordring.

Og som ikke dette var nok, så var det musikkinnslag av Eirik Rese på gitar. Han fremførte blant annet  «You may say I am a dreamer, but I`m not the only one.

Så til slutt en bitteliten prat med en av de fremmøtte, Merete Groll. På spørsmål om hvorfor hun har kommet til dette 8.mars møte er svaret: – Det er viktig å engasjere seg i kvinnekamp, vise solidaritet. Vi har nok kommet langt når det gjelder likestilling, men vi er ikke i mål. F.eks. har vi ikke lik lønn for likt arbeid.

 

Gunhild GjevjonGunhild Gjevjon
Gunhild Gjevjon
Bibliotekar, førskolelærer, mor og bestemor. Idemessig platform: Troen på kjærlighetens kraft og den frie ytring. Mål: Redelige og ryddige forhold i Nesoddpolitikken.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: