Du er her
Hjem > Aktuelt > Utdanningsforbundet mobiliserer mot utvidet åpningstid

Utdanningsforbundet mobiliserer mot utvidet åpningstid

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

«Barna har ikke bedt om lengre arbeidsdager». Spørsmål om uforsvarlige tilstander. Avgjøres i kommunestyret 21. mars.

≡Inger Johanne Norberg≡

Samlet fagbevegelse

Tillitsvalgte fra Delta, Lederne og Fagforbundet står samlet mot utvidet åpningstid i barnehagene.

Ansatte som jobber med barn er opptatt av barnas beste og henviser til den profesjonsetiske plattformen. Utdanningsforbundet mobilierer medlemmer og alle som er opptatt av barn til å møte i kommunestyret 21. mars.

10-timers arbeidsdag

En utvidet åpningstid kan bety at et barn kan være opptil 10 timer i barnehagen daglig. Vesentlig lenger enn en normalarbeidsdag i yrkeslivet. Samtidig som barn tar vesentlige deler av jobben med seg hjem: De skal vokse og utvikle seg.

Svekket bemanning

Barn trenger trygge voksne rundt seg gjennom hele dagen. Det betyr at bemanningen må være budsjettert med nok voksne i hele åpningstiden for barnehagen. Det er lagt opp til halvparten så mye økning i bemanning sammelignet med utvidelsen av åpningstid.

Politisk flertall for utvidet åpningstid

Formannskapet og Skole- og Oppvekstutvalget har innstillt på utvidet åpningstid i barnehagene. Ny åpningstid skal være 07.00 – 17.00 av hensyn til foreldres arbeidsdag. Foreldre har etterlyst utvidet åpningstid.

Profesjonsetisk plattform

Å arbeide med barn forplikter og barnehagearbeidere kan aldri unndra seg sitt profesjonelle ansvar i følge Lærerprofesjonens etiske plattform som lyder:

«I møte med barnehagebarn, elever og foresatte:

Vi har ansvaret for tillitsfull samhandling med dem vi jobber for og med. Vår lojalitet ligger hos

barnehagebarn og elever for å fremme deres beste.

Profesjonen:

  • Står imot press fra aktører som vil gjøre barnehagebarn og elever til midler for sine mål
  • Tar ansvar for å varsle når rammevilkår skaper faglige og etisk uforsvarlig tilstander»
Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: