Du er her
Hjem > Aktuelt > Fortvilelse blant barnehageansatte

Fortvilelse blant barnehageansatte

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

Fire fagforbund mobiliserte for barnas beste mot utvidet åpningstid i barnehagene. Politikerne vendte det døve øret til.

≡Inger Johanne Norberg≡

Mobiliserte

Kommunestyret 21. mars startet med rundt 40 publikummere i salen. Ledere og barnehageansatte møtte opp for å vise sin mening om utvidet åpningstid fra 7 om morgenen til 17 om ettermiddagen. Åpningstiden vil gi lengre institusjonalisering av barn og dårligere voksendekning gjennom barnehagedagen.

Fire forbund i samlet sak

  • Bak mobiliseringen sto medlemmer fra fire fagforbund samlet for å si fra om det ukloke i utvidet åpningstid. Markeringen samlet medlemmer fra Utdanningsforbundet, Delta, Fagforbundet og Lederne. Medlemmer hadde på faglig bakgrunn oppfordret Utdanningsforbundet til å mobilisere.
Delta, Fagforbundet, Lederne og Utdanningsforbundet møtte samlet i kommunestyret 21. mars
Delta, Fagforbundet, Lederne og Utdanningsforbundet møtte samlet i kommunestyret 21. mars

Fagfolk oversett

Det var viktig for Utdanningsforbundet og de andre å vise at vedtaket var fremmet uten at styrerne og de som jobber med barna var hørt. Fagfolkene i organisasjonene mener at barnas beste er viktigst i barnehagepolitikken.

 

Mer kvantitet – dårligere kvalitet?

Det ble vedtatt at det skal legges til et kvarter arbeidstid som erstatning for 30 minutters utvidet åpningstid. Dette menes å ikke være tilstrekkelig og at det vil føre til dårligere voksendekning i barnehagene. Det vil særlig gå ut over den pedagogiske kjernetiden. Det er nå ledernes oppgave å løse utfordringen. Mens fagfolkene hevder at det er behov for å øke grunnbemanningen for å dekke det økte behovet

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: