Du er her
Hjem > Forsiden > Katter på tur.

Katter på tur.

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

FORTELLINGER FRA NESODDEN

≡Av Tonje Gjevjon≡

Vinteren har vært nydelig. Masse snø, passe kaldt og naturen strutter av frisk skjønnhet. I alle fall om du bor på Blylaget eller Bomansvikområdet. Det er luksus. Rådyrene spankulerer nesten inn i stua vår og katta sitter i vinduet og stirrer på dem når de går sakte og rolig forbi for å finne seg noe å spise.

Jeg går ut og tar meg en tur inn i skogen. Det er bare jeg som har gått akkurat denne ruten i dag, ingen har måkt. Ny, lett snø ligger og  venter på meg. Jeg går og går og solen skinner mellom trærne. Jeg kommer inn på en sti. Så ser jeg to katter og to mennesker. Jeg stopper og skjønner ikke helt. Går de tur sammen? Jeg sier hei og spør. Ja, de går tur sammen. Kattene følger etter når de går tur. Jeg har ikke sett noe sånt før, men kattene henger rundt dem og kommer bort til meg og hilser de og. To hankatter, brødre- skikkelig fine typer. Vi prater litt om villkattene i området, katteprat. Så går vi i hver vår retning. I hue mitt er jeg med i en film som han japanske forfatteren Haruki Murakami har skrevet manus til. Er du glad i katter må du lese hans bøker. Min favoritt er ”Trekkoppfuglen”.

Hjemme ligger vår katt oppi banankassa si og sover. Jeg lager en kopp kaffe og setter meg og ser ut av vinduet og tenker at livet på Nesodden er deilig. Her treffer man til og med katter som går tur med eierne sine.

 

 

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: