Du er her
Hjem > Aktuelt > Må dope brukerne på grunn av tidsnød

Må dope brukerne på grunn av tidsnød

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

En av tre sykepleiere deler ut angst- og sovemedisiner fordi bemanningen er for liten, viser en undersøkelse. På sykehjem og i bolig er dette problemet størst, hele 43 % av sykepleierne bekrefter at det brukes for mye piller. – Det er arbeidsgivers plikt å organisere forsvarlige og omsorgsfulle tjenester, sier forbundslederen i Sykepleierforbundet.

≡Av Tormod Bjørnstad≡

Stor undersøkelse ga tydelige svar
Tidsskriftet Sykepleien gjennomførte i desember 2017 en stor spørreundersøkelse. Spørsmålene ble sendt ut til 6 000 sykepleiere, over 1 000 svarte. Undersøkelsen omfattet sykepleiere både i kommunehelsetjenesten og spesialhelsetjenestene.

Undersøkelsen viste at 25 % av sykepleierne i undersøkelsen synes det brukes for mye beroligende og angstdempende midler der de jobber.

Alene på jobb
– Jeg er ofte alene sykepleier på jobb. Da hender det ofte at fagarbeidere fra andre avdelinger kommer til meg og ber om for eksempel Sobril eller Heminevrin. Tidspress gjør at det ofte ikke er anledning for meg til å vurdere pasientene slik jeg skulle ønsket, svarer en sykepleier i undersøkelsen.

– For liten bemanning fører til bruk av medisiner fremfor menneskelig kontakt. Det skjærer i sykepleierhjertet når man vet at miljøterapi hadde virket bedre (og uten bivirkninger), svarer en annen.

Brukes  lang tid
Mange av medikamentene skal brukes i små doser og i så kort tid som mulig. Hvis ikke kan pasientene bli avhengige eller utvikle toleranse, det vil si at medisinen ikke virker lenger.

Så mange som 86 % av sykepleierne oppgir at de ofte eller noen ganger har delt ut medisinene over lengre tid.

Ugreit og uheldig
– Dette er bekymringsfullt høy bruk av vanedannende medisiner, sier lederen i Norsk forening for allmennmedisin, Petter Brelin til tidsskriftet Sykepleien. – Men det er ikke sikkert sykepleierne opplever at de har så mye valg. Når det brenner alle steder, har de ikke tid til alt, sier han.

Arbeidsgivers plikt
– Dette handler ikke om den enkelte sykepleier, sier forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund. Hun peker på at det er arbeidsgivers plikt å organisere tjenestene med riktig kompetanse og tilstrekkelig bemanning.

Undersøkelsen konkluderer med at sykepleierne opplever at de på grunn av ressursmangel ikke har noe annet å gjøre enn å roe pasienten med piller.

Tormod BjørnstadTormod Bjørnstad
Tormod Bjørnstad
Bakgrunn som lærer, forlagsredaktør, daglig leder og konsulent. Opptatt av medvirkning og nye demokratiske modeller i lokalpolitikken. Lang erfaring som amatørmusiker.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: