Du er her
Hjem > Aktuelt > Nesodden kommunne søker døråpner

Nesodden kommunne søker døråpner

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

Foreslå kandidat til Døråpneren – Nesodden kommunes tilgjengelighetspris. Fristen for å melde inn kandidater er 15. april

≡Inger Johanne Norberg≡

Nesodden kommune opplyser på sine nettsider at fristen for å melde inn kandidater til «Døråpneren» er forlenget.

https://www.nesodden.kommune.no/siste-nytt/tilgjengelighetsprisen-2018-fristen-er-forlenget-til-15-april.212659.aspx

Døråpneren Formål

Tilgjengelighetsprisen skal sette fokus på arbeidet for økt tilgjengelighet for mennesker med nedsatt funksjonsevne i Nesodden kommune. Prisen deles ut til noen som har lyktes spesielt med å legge forholdene til rette for deltagelse i samfunnet for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Tilgjengelighetsprisen deles ut én gang hvert år, dersom det er en verdig kandidat blant forslagene.

Historikk

I fjor gikk prisen til Nesodden judoklubb som fremmer glede og mestring med lang tids arbeid med

judo for mennesker med funksjonsnedsettelse,

https://www.nesodden.kommune.no/kultur-fritid/kultur/tilgjengelighetsprisen/tilgjengelighetspris-vinnere/tilgjengelighetsprisen-2017.187223.aspx

Du kan foreslå din kandidat.

Det er åpent for alle å foreslå en kandidat. Kommunens nettside beksriver mulige kandidater slik:

«Prisen kan tildeles enkeltperson, lag, forening, organisasjon, privatbedrift, eller offentlig instans på Nesodden som har gjort en spesielt verdifull innsats for personer med nedsatt funksjonsevne i kommunen.

En slik innsats kan bestå i:

  • Å bryte ned funksjonshemmende barrierer, i tråd med regjeringens strategi og målsetting om universell utforming av produkter, bygg og uteområder.
  • Å legge forholdene til rette for at mennesker med nedsatt funksjonsevne kan komme i, og beholde, inntektsgivende arbeid.
  • Å fremme tiltak som inkluderer mennesker med nedsatt funksjonsevne i positiv aktivitet og sosialt fellesskap, og dermed skape forutsetninger for et mest mulig meningsfylt liv.»
Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: