Du er her
Hjem > Kultur > EKKO - Musikkspalten > Dagens musikk #91

Dagens musikk #91

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

≡Av Tore Svein Olsen≡

Og så sitter jeg her da, i Hellas – etter en fantastisk reise Oslo-Kjøbenhavn-Dehli-Mumbai- Bangkok-Singapore-Melbourne-Adelaide-Darwin. Det å komme i gang igjen er svært vrient, med hodet fullt av svirrende tanker, spesielt om reisen gjennom India med Maharajas Express (Jernbane i luksus, over en uke). Beklager til alle de andre jernbanereiene jeg har reist på. Dette var den beste! Og hodet – og videokameraet er fulle av bilder, selv om magen slo seg vrang etter Indiaturen ? slik at jeg måtte til lege i Melbourne, en lege som viste seg å nettopp ha kommet fra Bodrum i Tyrkia, rett over sundet der jeg sitter nå. Han – av alle – visste akkurat hvordan det er å sitte med et glass hvitvin og se utover Egeerhavet i solnedgangen. Vi kom i så god personlig kontakt at vi helt glemte hvorfor jeg egentlig var kommet – en dose antibiotika tok knekken på de hissige bakteriene.

Musikk, ja – ikke vet jeg helt hva jeg skal si her – på India-turen var det lokal musikk og dans overalt der vi kom – så i dag tenkte jeg rett og slett å starte med en – for meg – tradisjonell innspilling, rett og slett en innspilling av jazz fra Norge. Her er dagens første musikk, en opplæring ved navn «How Jazz Musicians Work»:

Tja – hvorfor ikke – hvordan jazzmusikere kan komme sammen og skape musikk – nesten uten øvelser! Her er en annen historisk sak, fra 1959 – da jazzen virkelig endret seg!

Og la oss høre på litt norsk jazz, til en avveksling, i alle fall norsk, en Elvis Presley låt fra Allsang på Grensen i 2017. Angelina Jordan i Angelina Jordan – It’s Now or Never (Allsang på grensen 2017)

Og fra dette her – en fantastisk ung sanger, til en virkelig veteran, Arild Andersen, fra sitt album Green Shading into Blue.

Og så til slutt i dag, midt i den norske påsken – her i Hellas starter påsken først om en uke. Happy Easter Jazz med «Keep on smiling, baby»

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: