Du er her
Hjem > Hva skjer > Den store klesbyttedagen kommer til Nesodden!

Den store klesbyttedagen kommer til Nesodden!

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

Bytt vekk gamle klesskatter, og leker, du ikke bruker lenger – og få nye favoritter i retur! Lørdag 14. april arrangeres det klesbyttefest på Tangenten, for deg som vil fornye klesskapet på en miljøvennlig måte. Følg arrangementet på Facebook for oppdateringer.

– Vi vil gjøre det lettere å ta miljøvennlige valg i hverdagen, og klesbyttedagen er noe alle kan være med på, sier Janne Gillgren i Naturvernforbundet. Janne er prosjektleder for Den store klesbyttedagen, og hun håper at klesbyttedagen kan bidra til at kvalitet og gjenbruk blir lettere enn å kjøpe nyproduserte klær.

– Vårt store miljøfotavtrykk skyldes blant annet klesforbruket vårt. I Norge importerer vi klær som aldri før, og det brukes tusenvis av liter vann for å produsere bare én t-skjorte. Ved å bytte reduserer vi behovet for å kjøpe nye klær, og dermed minsker vi både ressursforbruket og forurensingen vår kraftig. Hvis alle nordmenn byttet til seg tre plagg i året, i stedet for å kjøpe nytt, ville vi kuttet like mye CO2 som om alle bileiere i Norge lot bilen stå i fem dager, sier Gillgren.

Klesbyttekonseptet er enkelt: Finn frem opp til syv hele og fine plagg fra bakerst i klesskapet. For hvert plagg du har med deg får du en kupong du bruker til å bytte til deg et nytt plagg som du faktisk har lyst til å bruke. Innlevering av klær skjer fredag 13.april fra 15.30-17.00 og lørdag 14. april fra klokken 10-11 og under hele arrangementet (11-14.30)

– Klesbytting er et hyggelig og enkelt miljøtiltak, og et godt alternativ til shopping, sier Miljøagentene på Nesodden, som er hovedarrangør av årets klesbyttemarked på Nesodden. Miljøagentene er en miljøvernorganisasjon for barn, som sprang ut av Naturvernforbundet i sin tid og som ble stiftet som Blekkulfs Miljødetektiver i 1992. På Nesodden er det i dag 123 registrerte Miljøagenter som organiserer aktiviteter og eventer for store og små. Det vil i år være ekstra fokus på at barn skal kunne komme og bytte leker som de ikke lenger trenger, som de kan bytte i noe  nytt og spennende

I 2017 ble det arrangert 80 klesbyttefester fordelt over hele landet, og nærmere 18 000 plagg byttet hender i løpet av dagen. I år forventes det rundt 5 000 deltakere nasjonalt.

Miljøagentene på Nesodden

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: