Du er her
Hjem > Aktuelt > Signalen: Bittersøt gladnyhet

Signalen: Bittersøt gladnyhet

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

Ordfører Wickholm forventer uteservering på Signalen fra juni. Hele anlegget med Signalen sjøbad forventes ferdig i september. I år.

≡Av Inger Johanne Norberg≡

Ryddejobb i forhastet utlysning
Siden befolkningen ble lovet at Signalen skulle åpne til påske 2017 har serveringen latt vente på seg.

Etter at konkurransen ble utlyst i fjor har det vist seg at skjærene i sjøen var flere på land enn i vann. Kommunen igangsatte prosess uten nødvendige avklaringer med Akershus Fylkeskommunale Kollektivterminaler og Statens vegvesen. Uklarhetene har dreid seg om varelevering i forbindelse med bussfeltene. Videre ønsket tiltakshaver på brygga å utnytte kundegrunnlaget som ligger i passerende passasjerer. Dette ville ført til passasjerer andre steder enn på strekningen mellom busser og båter og dermed utfordrende sikkerhetsmessig.

Arbeidet starter
Ordfører Truls Wickholm redegjorde for status i ad hoc-komitéens møte onsdag. Kommunen har avklart planene med Akershus Fylkeskommunale Kollektivterminaler og Statens vegvesen slik at arbeidet med bryggeområdet kan fortsette.

Signalen sjøbad er klare til å søke igangsettelsestillatelse og søknaden kan foreligge allerede til uka. Da saken er godt kjent i planavdelingen, regner Wickholm med at behandlingen skal gå ganske rask.

Det kan derfor være håp om at nesoddingene kan nyte uteområdet i solnedgangen fra midtsommer.

Kommunen har ikke fulgt opp
Wickholm gjorde det klart under sin redegjørelse at det har vært mangelfulle tillatelser og han stilte spørsmål ved om man visste nok om tomta når utlysningen gikk ut.

Med bedre kunnskap om forskjellige spørsmål burde også tidligere drift vært omsøkt på en ordentlig måte. Det har tidligere i møter og på sosiiale medier kommet kritikk til tidligere tiltakshaver. Wickholm gjorde det klart at det ikke var tidligere tiltakshavers ansvar alene.

» – Rådmannen og vi har snakket om at kommunen ikke har fulgt opp på en tilstrekkelig måte,» sa Wickholm.

Inger Johanne NorbergInger Johanne Norberg
Inger Johanne Norberg
Alle mennesker skal ha mulighet til å påvirke eget liv og omgivelser på en positiv måte. Mange innbyggere føler at de ikke har muligheter for innflytelse og medvirkning fordi “Det nytter ikke allikevel”. Innbyggerne er imidlertid den største ressurs og besitter omfattende kunnskap om lokalsamfunnet og om seg selv. For å kunne oppnå innflytelse og medvirkning er informasjon og kunnskap nødvendig. NesoddPosten vil være et middel til at innbyggere skal få bedre kunnskap og aktuell informasjon om viktige beslutninger på Nesodden. NesoddPosten vil også være et middel til at innbyggerne skal påvirke, oppnå innflytelse og medvirke i utviklingen av lokalsamfunnet og eget liv.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: