Du er her
Hjem > Uncategorized > Nesodden Teaterfabrikk

Nesodden Teaterfabrikk

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

Foto: Jørn Pedersen

Den store familiemusikalen Jakten på sølvet – en undervannsmusikal for hele familien får urpremiere med 60 musikkteater-elever fra Nesodden Teaterfabrikk i aldersgruppen fra 1. – 7. klasse på Steinerskolen nå lørdag 14. april kl. 16.

Forestillingen spilles

Lørdag 14. april, premiere kl. 16

Søndag 15. april kl. 13 og 16

Mandag 16.april kl. 18

Musikken til forestillingen er så fengende at teaterfabrikken gir ut egen plate på spotify og itunes, spilt inn med elevene i studio på Skoklefallsletta. Her er link til barne-pop slagerne : )

https://open.spotify.com/album/3yFJublIi23YVBTtnlZSH2.

Nesodden Teaterfabrikk er helt unik i barneteatersammenheng i Norge med å lage nyskrevne forestillinger med også nykomponert musikk, og ikke kun repetere gamle barneteater-slagere. Elevene får dermed forestillinger spesialskrevet for dem på et høyt kunstnerisk nivå, og som kan overraske publikum med nye fortellinger og musikk. Teaterfabrikken mottok i 2017 Nesodden kommunes kulturpris for sitt arbeid med barn og unge.

Jakten på sølvet handler om sildas hemmelige liv og sølvet de trenger for å skinne. Vi møter spreke reker, toskete torsker og sinte kongekrabber, masse festlig musikk og dans i en undervannsmusikal hvor fellesskapet seirer.

Slik handler det ikke minst om tilhørighet, om hvor viktig det er å føle seg som en del av «flokken», som jo også er en hjertesak i teaterfabrikken som sådan.

Eller som det heter i sildas sang:

«Vi er mange og små og har skjønt at vi må

svømme i flokk for å bli sterke nok

det er sølvets magi – vår hemmelighet

Men det er det ingen i havet som vet! »

Jakten på Sølvet er skrevet av Karoline Meyer og Margrete Bratberg-Grøstad. Spilles av Musikkteater (over 60 elever i alderen 1 – 7.trinn)

Komponist: Torgeir Kristiansen.

Regi og koreografi: Margrete Bratberg-Grøstad

Kostymedesign ved Katarina Grasmo (tidligere Den norske opera, Det Norske Teatret mfl og i dag designer i Tulip&Tatamo)

Litt mer om handlingen:

Dypt nede i havet svømmer vi. Silda. Vi er en sølvfarget fisketype som ikke liker å være alene. Vi liker oss best når vi er en stor gjeng – en sildestim. I stimen føler vi oss trygge for når vi svømmer sammen synes andre fisk at vi ser ut som en kjempestor sølvfisk og tør ikke ta oss. Det magiske sølvpulveret vi bruker for å gjøre barna våre, yngelen, sølvfarget har vi i en sølvsekk. Sølvsekken er vår hemmelighet – vår skatt!

I Jakten på sølvet møter vi sølvets voktere som er to sild som heter Bill og Jill. De har gjemt sølvet ved revet for at det ikke skal bli borte.

Når solstrålene brytes i neste tidevann og treffer yngelen er de klare for sølving. Da skal silda samles for å sølve sine søte små slik at de kan bli med i stimen. Bill og Jill drar til revet for å hente sølvsekken, men når de kommer frem har det skjedd noe vanvittig. For første gang i historien er sølvet borte! Bill og Jill legger ut på en farefull ferd for å finne igjen sølvet før det er for sent. De møter spreke reker, tøysete torsk og nådeløse kongekrabber på sin vei – men rekker de å finne igjen sølvet og bringe det tilbake til stimen i tide?

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: