Du er her
Hjem > Forsiden > Vår lysskye kommune

Vår lysskye kommune

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

KOMMENTAR

Hvorfor skifter ikke kommunen ut de mørke lampene i veien der jeg bor? Jeg har jo gjort alt kommunen har bedt meg gjøre. Flere ganger.

≡Av Arild Drolsum≡

Kanskje liker de ikke at jeg maser? Kanskje har de ikke flere penger igjen? Kanskje fungerer ikke innmeldingssystemet? Kanskje er det en propp i prosessen hos kommunen eller hos deres vedlikeholdsentreprenør? Ikke vet jeg. Forresten, litt tror jeg at jeg nå vet.

Ufullstendig innmeldingssystem

Det er altså Nesodden kommune som drifter lysarmatur langs kommunale og noen fylkesveier. Dessuten drifter de veilys langs private veier som er åpne for vanlig ferdsel.

”Trykk her for å melde fra om mørke veilys”, og ”Velg vei” står det også. Men hva hjelper det når veilisten er veldig ufullstendig. Ingen av de aktuelle, private veiene står på listen. Bevisst eller hva? Ikke nok med det. ”Min” vei, Løkkeveien er heller ikke med på listen, selv om den er opparbeidet i henhold til reguleringsplanen i kommunal regi. Dette har jeg gjort oppmerksom på, tre ganger. Så, for at innmelderne skal føle tillit til systemet og ha tro på at noe blir gjort, må i det minste veioversikten være riktig.

Holder ikke det de lover

Da jeg i oktober meldte inn om mørke veilys i Løkkeveien, leste jeg at det ville bli skiftet pærer innen for to tidsperioder, oktober/november og februar/mars. Greit, jeg håpet jo på den første periode, men slik ble det ikke. Og det ble heller ingen gevinst i den neste perioden. Nå er denne teksten endret til ”Enkeltstående mørke lamper må stå mørklagte frem til oppsatt vedlikehold”. Ja, ja, da kan det jo gå ennå en vinter og en vår.

Det er teknisk avdeling som mottar din henvendelse fra nettet, og jeg føler at det der må være en skikkelig propp i systemet, som kanskje samler og samler opp mørklagte steder, for å gjøre jobben til vedlikeholdsentreprenøren mest mulig rasjonell. Men på et tidspunkt må en jo slutte å samle, og se å få gjort noe med det som irriterer mange, mange av oss. Og som vi snakker mye om.

Lys hele døgnet

Avslutningsvis må jeg si at det også irriterer meg å se lys som står på hele døgnet. Ved de nye, kommunale omsorgsboligene i Skoklefallskogen er det seks stolper som lyser i 24 timer. Og slik har det vært i månedsvis. Er det ingen kommunalt ansatte som ser dette? De tror vel, som ved mørke lamper i våre veier at dette er det nok noen som har meldt i fra om. En ting er sikkert, hvis ingen sier noe, blir i hvert fall ingen ting gjort.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: