Du er her
Hjem > Aktuelt > Våre viktigste agenter

Våre viktigste agenter

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.
Fornøyde med Klesbyttedagen. Fra venstre: Agnes, Ingeborg, Oline, Natascha og Hans.

Forrige lørdag hadde Miljøagentene på Nesodden sin store klesbyttedag på Tangenten. Et veldig viktig tiltak for det fremtidige miljøet.

≡Av Arild Drolsum≡

Det var tredje året at Miljøagentene arrangerte en klesbyttedag. Lederen for Miljøagentene, Agnes Granli Lægreid, kunne fortelle at det i år kom inn over 1.700 plagg. Dette var mer enn i fjor. I etterkant av denne aktiviteten skal det lages et energiregnskap. Hvor mye er CO2 redusert med? Hvor mye vann er spart? Hvor mye mindre kjemikalier er brukt? Agnes kunne fortelle at for hvert tredje plagg som byttes sparer vi: 15 kg CO2-ekvivalenter, 10.000-15.000 liter vann og 2,7 kg kjemikalier. Plaggene som ble igjen, blir levert til Ressurskafeen og til loppemarkedet til korpset på Nesoddtangen skole. Og klesbyttedag blir det også neste år.

Miljøagentene på Nesodden

Miljøagentene er barnas egen miljøvernorganisasjon, en selvstendig organisasjon i Naturvernforbundet. På Nesodden er det nå registrert 125 Miljøagenter, fra 1 til 16 år. Og på lørdag ble det vervet mange nye agenter. I dag består styre av åtte barn og to voksne. I utgangspunktet kan alle som vil få være med i styre. Det eneste kravet er at en må kunne sitte stille i minst en time. Men det er ingen opptaksprøve. Agnes som er leder, sitter også i styre i Akershus fylkeslag.

Verden trenger flere Miljøagenter, og det gjør også Nesodden. Det koster 100 kroner året å være medlem. Det følger mye spennende med å være agent, blant annet fem nummer av medlemsbladet Miljøagentrapporten.

Agentenes aktiviteter på Nesodden

På årsmøtet i januar bestemte barna hvilke aktiviteter som skal gjennomføres i år. 11 aktiviteter blir det. I flere år har Miljøagentene plukket søppel i Skoklefallskogen. Det skal de også gjøre i år. Dagen er 28. april og det er fremmøte på Tangenten kl. 12.00. I samarbeid med Barnas turlag skal det være strandryddedag på Presteskjær, det skal settes opp 60 fuglekasser, det blir en tur til Teknisk museum og så skal de ha stand på Miljøsøndagen på Hellviktangen i august.

Organisasjonens arbeid

Den arbeider for å gi barn troen på seg selv, fremtiden og at det nytter å gjøre noe. Den ønsker en jord hvor menneskene vet hva naturen tåler, og at vi handler og lever etter det. Det jobbes for et renere miljø og en tryggere fremtid. Miljøagentene skal oppdage vår fantastiske natur, og lære å utforske sammenhengen mellom menneskene og naturen. Og slagordet er: ”Med rett til å si ifra”.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: