Du er her
Hjem > Aktuelt > Planene for Signalen rett i containeren

Planene for Signalen rett i containeren

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

Nå viser det seg at den spennende løsningen med containere som elementer for å bygge opp ”Signalen restaurant og sjøbad” har havnet i avfallscontaineren.

≡Av Arild Drolsum≡

Mange med meg har nok trodd at det i lengre tid har vært stor aktivitet på Svestad for å få i stand containerne som skulle plasseres på Signalen, når alle papirer var godkjent. Og at disse nå bare sto og gledet seg til å bli flyttet til Nesoddtangen. Men slik er det altså ikke, så hva skjer?

En nødløsning

Vi i ”Fredagspilsen” publiserte en fleip for mange måneder siden at vi ville starte opp på egen hånd og kalle stedet ”Nødsignalet”. Selv om det ikke ble noe av ”Nødsignalet”, ser det ut som det blir det blir en nødløsning på Signalen. Det er kanskje ikke så vanskelig å skjønne, når mye over et år av kontrakten på fem år allerede har gått. Da viser vel regnestykket at det ikke kan legges for mye penger i oppbyggingen av stedet, for hvem vet hva kommunen bestemmer seg for når kontraktstiden er ute.

Det siste er nå at det blir støpt en såle på stedet, og så bygges serveringsstedet opp fra den. Det blir en lang, lav bygning hvor halvdelen av grunnplanet vil være åpent og den andre halvdelen lukket. Og så vil det bli en terrasse på taket. Bygningen vil også ha en kassegesims, et fremspring som danner overgangen mellom tak og vegg. Med denne løsningen vil nok mange mene at vi vil miste et litt spektakulært element på Nesoddtangen, som blant annet ville trekke mange nysgjerrige til stedet. Men det er nok sikkert også mange som er glade for den litt mer gammeldagse løsningen, som nå kommer. Men det viktigste er at det vil bli et uformelt møtested for oss på Nesodden, men også gjerne for besøkende fra våre nabokommuner. Ordføreren har fortsatt tro på at det blir servering på Signalen fra midten av juni. Da er det visstnok bare en del av anlegget som vil stå ferdig.

Terningkast seks

”Fredagspilsen” har jo gjennom mange år hatt tilholdssted på Signalen, og vi gleder oss til å komme tilbake, når det starter opp i juni. Men da må de stille opp med spesialiteter som glutenfritt øl og prisene må holde seg på Nesoddennivå. På veien ned mot Nesoddtangen kan det hende vi vil avlegget et besøk på den nye baren som er under arbeid på Granholt. Eiendomsmegleren har flyttet ut og inn skal det en bar. Jeg har sansen for ordspill og gode navn. Derfor gir jeg det nye stedet terningkast seks for navnet ”Granbar”. En veldig god start, og lykke til videre. De håper å kunne starte i begynnelsen av juni, i hvert fall med servering. Om de får skjenkebevilgningen samtidig, vil være avhengig av kommunens saksbehandlingstid.

One thought on “Planene for Signalen rett i containeren

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: