Du er her
Hjem > Hva skjer > Ildsjelprisen deles ut for 6. gang under 1.mai-arrangementet på Tangenten ca kl 16:30

Ildsjelprisen deles ut for 6. gang under 1.mai-arrangementet på Tangenten ca kl 16:30

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

Ildsjelprisen 2018 – de nominerte

Av innsendte forslag er følgende nominert (i alfabetisk rekkefølge):

Brukerrådet ved Nesoddtangen gård

Begrunnelse: Sterke brukerorganisasjoner innenfor psykisk helse er sjeldent. Brukerrådet var en drivkraft i kampen mot de usosiale budsjettkuttene som var foreslått i 2017. De organiserte, skrev, holdt innlegg i kommunestyret og fikk til mer enn de fleste. Det er krevende og imponerende av en gjeng som sliter med helseplager. Kunst er en viktig del av arbeidsmetodene på gården. Brukerrådet har over lang tid fulgt opp kommunens tilbud og klart å holde motet oppe. http://www.facebook.com/Venner -av-Nesoddtangen-G%C3%A5rd- 1574065139288658/

FDV Eiendom Nesodden kommune
Begrunnelse: F for forvaltning, D for Drift og V for vedlikehold. De har ansvaret for alt på kommunens bygg, anlegg og uteområder. Også de usynlige arbeidsoppgavene som får lokalsamfunnet til å gå rundt, de 24 smører alle trinsene inni de kommunale flaggstengene så flagget kan heises i maidagene FDV Eiendom foreslås også for at avdelingen i tillegg tar et samfunnsansvar og forvalter det med hjertet i en travel hverdag: Samarbeide med frivillige, Røde Kors, Turgruppa. De har i løpet av 2017 hatt vellykket inkludering i arbeidsstokken av 5 arbeidstakere som ikke har så lett for å få jobb før de får vist hva de kan. I FDV Eiendom tør de å tro på folk og da lykkes alle.

Palma Annette Kleppe 
Begrunnelser: Hun er tydelig, synlig, villig til å kjempe for de minste. Hun har nedlagt en formidabel innsats i barnehageopprøret. Hun tør å være stemmen til de som ikke kan si i fra selv. Vi skylder henne en stor takk for måten hun fronter kampen om en tilstrekkelig bemanningsnorm i barnehagen. I tillegg bruker hun mye fritid for barnehagebarna. Se mer om barnehageopprøret her: https://www.facebook.com/bhgop pror2016/

Kreft/palliativt team
Begrunnelse: Pasienter og pårørende forteller med glede og takknemlighet om den gode hjelpen de har fått av teamet med Christine Rosef i spissen. Hun har bygget opp et ambulerende, tverrfaglig tilbud med stor kompetanse. På åtte år er det bygget opp et tilbud det ikke finnes maken til i landet. På en genial måte har hun samlet fagpersoner som kan gi kreftpasienter og andre alvorlig syke et bredt og godt behandlingstilbud. Kreftteamet kan hjelpe med alt fra smertestillende medisiner, via terapeutisk behandling til praktiske hjelpemidler.

Marinreparatørene
Begrunnelse: Organisasjonen har i årevis har arbeidet for en renere Oslofjord. De har tatt opp problematikken både med plast og «spøkelsesfiske»; gjenglemte/mistede fiskegarn og annet fiskeutstyr som ligger på flere meters dyp. Aksjonen «Før fuglene kommer» har ryddet hekkeplasser for forsøpling. Mange gode tiltak mot den økende miljøforurensningen. En slik pris vil gi mer fokus både på dem og viktigheten av å gjøre noe! Se mere her: https://www.facebook.com/marin rep/
Begrunnelsen for ildsjelprisen
Vi lever i et samfunn som dyrker ledere og makt, hvor elitens meninger veier tyngst. Vi vil rette søkelyset mot at de viktigste sosiale endringene i samfunnet skapes nedenfra, av ildsjeler og folkebevegelser. Av folk som følger sine brennende hjerter og setter sitt engasjement ut i handling. De gjør, i det stille, eller synlig i media, en helt avgjørende innsats for å ta vare på mennesker og miljø, og utvikle samfunnet.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: