Du er her
Hjem > Leserinnlegg > La oss bygge et tårn på Varden

La oss bygge et tårn på Varden

Dette innlegg er eldre enn 2 år og kan være utdatert.

Siden jeg kom til Nesodden for 12 år siden har jeg daglig vandret rundt på halvøya på turer med bikkja. Hele tiden har jeg lett etter et sted hvor det går an å få utsikt over Bunnefjorden og Oslofjorden samtidig.

Det må jo være mulig, har jeg tenkt; Nesodden er jo en odde hvor landet bygger seg opp mot midten av halvøya. For en unik geografi og topografi! Med Oslo mot nord , Bærum og Asker mot vest, resten av Follo mot øst og skogene sørover mot Drøbak. Et sted med 360 graders utsikt ville vært helt fantastisk!

Det er imidlertid så mye skog og så mange høye trær at et slikt sted ikke fins. Nå, om våren, er det mulig å skimte begge fjordene fra juletretomta på Varden. Synet utover gir et løfte om hvordan det kunne vært.

Visste dere at både når Bill Clinton kom til Oslo i 2006 og når Barack Obama kom i 2009 ble området snauhogget av amerikanerne? Fordi USAs president skulle komme til Oslo, og fri sikt herfra var et av sikkerhetstiltakene? Det var da, i 2006, at jeg første gang tenkte på dette. Ikke å hogge trær, men å komme over tretoppene.

Mitt forslag er derfor å bygge et tårn, akkurat her. Det trengte ikke å være så fancy, bare det løfter oss opp så vi kan se utover rundt hele halvøya. Det kunne bygges i tre og være i samme stil som vegvesenets utsiktstårn på Hurumlandet, for eksempel.

For hvorfor er hus og tomter med utsikt så mye dyrere enn dem uten, tro? Det må jo være fordi det er så mange som liker følelsen av å se langt,  å se utover, kanskje særlig se utover en sjø. Den opplevelsen burde Nesoddens befolkning unne seg, eller i hvert fall ha mulighet til å oppsøke, sammen med gjester eller bare for å lufte hodet litt.

Et slikt tårn kunne være en turistattraksjon, uten å fordre så mye som en eneste ekstra parkeringsplass. Det er en annen av fordelene på Nesodden. Det finnes så mange bilfrie steder å bruke beina og gå til: Brattbakken eller Kavringen for eksempel.

Det er kommunen som eier tomta der oppe, så vidt jeg vet – og Heimevernet som leier grunnen. Kommunen er jo til for å forvalte våre felles ressurser, det vil si oss, befolkningen, så det burde være mulig å gjøre noe for fellesskapet som kan gi en god opplevelse (mens vi venter på et scenerom innendørs). Forsvarsmessig ville vel et tårn bare være en fordel, antagelig.

Finansieringen av et slikt tårn-prosjekt burde heller ikke være noen umulighet; det er mye penger der ute blant folk. Crowdfunding, kanskje? Jeg skriver dette leserinnlegget i første omgang for å lufte tanken, som jeg synes (og absolutt alle jeg har nevnt det for) er en knakande god idé.

Rart tårnet ikke står der allerede.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: