Du er her
Hjem > Forsiden > Endelig en dødsulykke i Oksvalkrysset!

Endelig en dødsulykke i Oksvalkrysset!

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

KOMMENTAR

Det er jo det vi alle venter på. Kanskje blir det en tilfeldig fotgjenger eller et barn på vei til skolen eller barnehagen? Et trafikksikkert kryss ble tegnet inn på plankartet for mer enn 30 år siden, men det kan vi se langt etter: Nesodden kommune vil heller ha leieinntekter.

Etter dødsulykken vil den som ringer 113 i det minste ha full dekning. Nå kommer det nemlig mobilmast i Oksvalkrysset. En basestasjon og mast på 24 meter, hvor flere teleselskaper kan plassere sine sendere. Kommunen kan klappe seg selv på ryggen: infrastrukturen er bedret.

Hvorfor vedtok politikerne et sikrere kryss allerede på 1980-tallet? Da var befolkningen i området en brøkdel av det den er i dag. Kanskje forutså de den massive utbyggingen og trafikkøkningen? De siste årene har veilag, vel, sameier og borettslag i området sendt flere brev til kommunen med krav om at noe gjøres. Dessverre står brevene fortsatt ubesvart.

I mellomtiden har Nesodden kommune vedtatt at den skal være en trafikksikker kommune. Allikevel er ikke Oksvalkrysset en prioritet kommunen melder inn til Vegvesenet. Kanskje er det fordi kommunen eier en del av krysset og må bidra med egne midler?

Gode intensjoner er i alle fall gratis. Det er ingen oss bekjent, hverken ordfører, rådmann eller politikere, som mener at Oksvalkrysset er trafikksikkert. Alle vil ha en varig løsning, så fort som mulig.

Nå er det altså klart: De gode intensjonene er også alt vi kommer til å få. Fylkeskommunen stadfester at kommunens vedtak er byråkratisk korrekt og klagen fra gjenboerne er ikke tatt til følge. Både trafikksikkerhet og telekommunikasjon er viktig infrastruktur, og ingen byråkrat vil si at den ene er mer verd enn den andre.

Selvsagt kan mobilmasten flyttes hvis Oksvalkrysset skal forbedres. Dessverre vet vi at midlertidige løsninger på Nesodden gjerne står lenger enn de permanente, og hvem vil vel flytte viktig infrastruktur og tape leieinntektene bare for å forhindre en fremtidig dødsulykke?

Nestenulykkene skjer nesten daglig. Ulykkene med personskade skjer heldigvis ikke fullt så ofte. Vi gratulerer Nesodden kommune med bedret mobildekning i Oksvalområdet. Det er byråkratisk korrekt, men fortsatt fullstendig feil.

Mathias Bolt Lesniak

Nesoddposten vil legge frem aksjonsgruppens klage på ny mobilmast i Oksvalkrysset i en senere artikkel.

2 thoughts on “Endelig en dødsulykke i Oksvalkrysset!

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: