Du er her
Hjem > Aktuelt > SIGNALEN: ”Klar, ferdig, gå”

SIGNALEN: ”Klar, ferdig, gå”

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

Alt skal visstnok nå være klart for å sette i gang med å bygge opp alles store savn på fjordens flotteste sted for uteservering.

Av Arild Drolsum

Men når er det realistisk at den første skummende ølen serveres på Signalen? Ordeføreren, som også savner å kunne sette seg ned på Signalen med noe godt å drikke, har tro på at den første delen med mat og drikke og uteservering kan være på plass i midten av juni. Dette publiserte han 17. april. Om han fortsatt står ved det, vet jeg ikke. Fra vår ekspert i ”Fredagspilsen” har jeg blitt fortalt at for et hus fra det tidspunktet en tomt er ferdig utsprengt til det står ferdig, tar det normalt ni måneder. I dette tilfelle kan han gå ned til seks måneder. Men la oss håpe, som ordføreren, at noe enkelt kan komme opp mens sola skinner og dagene er lange.

En positiv erfaring

Finnes det noe positivt å ta med seg i denne bedrøvelige saken? Det må være at her er det i saksbehandlingen ikke gjort noen forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker. Politikerne som reklamerte med uteservering i juni 2017 har virkelig fått erfare at saksbehandlerne i kommunen er grundige, og at ting tar tid. Det er også helt utrolig hvor lite de satte seg inn i virkeligheten, før de kom med sine uttalelser. Utbyggeren ble vel også forledet til å tro at her ville de bli plassert foran i saksbehandlingskøen. Kanskje trodde de også at man kunne ta noen ”snarveier”, da dette var blitt et prestisjeprosjekt for noen. De fikk seg nok en ordentlig overraskelse, da de fikk tilbake den første byggesøknaden med over tjue mangler og bemerkninger. Og så kom det for alle,som en stor overraskelse at ”naboene” også ville ha et ord med i laget.

Utesteder i vannkanten

Aftenposten presenterte tirsdag 14 gode spisesteder ved sjøen. Her hadde det jo vært naturlig at Signalen hadde vært med. For kriteriene var måkeskrik, lukt av sjø, uteservering og god mat. Men det kommer sikkert en liknende presentasjon neste når. Gamle Signalen fikk for to tre år siden en omtale i Aftenposten, og da var kortversjonen ”Fantastisk beliggenhet og lettglemt mat”. De nye driverne av Signalen var med ”Skur 33” representert i den siste omtalen, så det er store sjanser for at det vil bli forandringer på mattilbudet. ”Skippy” på Fagerstrand vil nok aldri komme med i en oversikt over spisesteder ved sjøen, men nærmere vannkanten kommer du ikke. Har du ikke vært der, bør du ta en tur. God sommer!

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: