Du er her
Hjem > Uncategorized > Magisk konsert og flott kyststi

Magisk konsert og flott kyststi

Dette innlegg er eldre enn 3 år og kan være utdatert.

St. Hallvardguttene hadde forrige lørdag konsert i Sprogruven. Det ble en opplevelsen vi ikke vil glemme.

Av Arild Drolsum

Da St. Hallvardguttene skulle holde konsert inne i Sprogruven, og dette skulle filmes, ble Nesodden turlag kontaktet for å skaffe publikum til dette eksklusive arrangementet. Turlaget takket ja, og kombinerte konserten med en tur på kyststien fra Svestad til gruven. De 30 påmeldte angret ikke at de brukte lørdagskvelden på dette tilbudet fra St. Hallvardguttene og Nesodden turlag.

St. Hallvardguttene

Koret har spesialisert seg på middalderens mystiske musikk. Og i gruven på Spro var det nettopp disse eldgamle, glemte perlene vi fikk oppleve. Med en etterklang på 7 sekunder var gruven det perfekte stedet for denne kormusikkken. St. Halvardguttene omtales som ett av de fremste guttekorene i Nord-Europa. Det er det eneste guttekoret i verden med en stående invitasjon fra Vatikanet om å synge liturgisk kor i Peterskirken.

Kyststien, vest

Mange av oss gikk Kyststien fra Svestad til Sprogruven for første gang. Selv har jeg gått kyststien på østsiden flere ganger, men kommer nå helt klart til å utforske det flotte tilbudet som ligger klart på vestsiden. I november 2016 ble nemlig strekningen mellom Svestad brygge og Fagerstrand åpnet som en del av kyststien på Nesoddens vestside. Dette er en total strekning på 5,9 km. Her har kommunen gjort en flott jobb for å lette fremkommeligheten. Ønsker du å starte fra Fjellstrand blir turen ca. 10 km. Strekningen er merket med skilter og blå merker. Les mer på kommunens nettsider.

Spro gruve

Spro gruve er et populært turmål. Gruven var i drift fra 1880-årene og frem til etter 1. verdenskrig. Her fant man blant annet feltspat. Taket på det store gruverommet er borte, og store steiner ligger derfor nå på grunnplanet. Litt lavt under taket er det også for å komme inn. Alle som vil inn i gruven, går inn på eget ansvar, og bør lese kommunens advarsel som ligger på utsiden. En periode i fjor var den stengt på grunn av et ras.

Legg igjen en kommentar

Top
%d bloggere liker dette: